≫ 

U ovom mestu u BiH proglašeno stanje prirodne nepogode: Oko jedva probijenih puteva sneg je visok dva metra (FOTO)

Sneg još uvek pada

  • 0

U opštini Kladanj je zbog visokog snega proglašeno stanje prirodne nepogode, a tokom noći napadalo je novih 20 centimetara snega, koji još uvek pada.

Ekipe zadužene za zimsko održavanje lokalnih i drugih puteva stalno su na terenu i jedva uspevaju zbog velikih nanosa snega glavne putne pravce da održe prohodnim.

Foto: kladanj.ba

- Posebno je usložnjena situacija u mesnim zaednicama Tuholj i Brateljevići gde su naše ekipe provele gotovo čitavu noć čisteći puteve prema naseljenim mestima. Na ovim putnim pravcima bankine koje su stvorene prilikom čišćenja snega prelaze visinu od dva metra što dodatno otežava održavanje puteva prohodnim, jer sneg nemamo gde ukloniti. Ukoliko tokom noći napadaju nove količine snega bit ćemo prinuđeni zatražiti pomoć od viših niovoa vlasti i naših privrednih subjekata kako bi angažovali dodatnu mehanizaciju, jer smo već svoje resurse sve iscrpili - istakao je Ziad Vejzović, predstavnik Službe za civilnu zaštitu Opštine Kladanj.

Foto: kladanj.ba

I stanovništvo u mesnim zajednicama Tuholj i Brateljevići, u kojima je danas došlo i do prekida u napajanju električnom energijom i telefonskim vezama, dodatno se aktiviralo angažujući terenska vozila kako bi uklonili sneg i snabdeli građane osnovnim životnim namirnicama.

U opštini Kladanj trenutno visina snežnog pokrivača u područjima sa većom nadmorskom visinom prelazi 120 centimetara.

Foto: kladanj.ba

VIDEO: Ogroman sneg zatrpao ovce, jadne životinje se borile za život

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA