≫ 

Hrvat kažnjen jer je prepravio grafit "Ubi Srbina" u "Ljubi Srbina": Nisu znali šta da mu prišiju, pa su smislili ovu besmislicu

On je pozvao osobu koja ga je prijavila anonimno da to uradi punim imenom i prezimenom

  • 14

Protiv Zadranina Jure Zubčića podneta je krivična prijava zbog toga što je grafit "Ubi Srbina" napisan na zgradi mesnog odbora zadarskog veća prepravio u "Ljubi Srbina".

Naime, početkom decembra nepoznati počinioci napisali su taj grafit na zgradi, a Zubčić je ispred reči "Ubi" dodao slovo "LJ", tako da je grafit glasio "Ljubi Srbina", prenosi zagrebački Index.

- Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je lepše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje - rekao je tada Zubčić.

 

Međutim, on je danas na svom fejsbuku objavio da je zbog ispravljanja grafita protiv njega podneta krivična prijava i da je zbog toga bio u policiji na razgovoru.

- Podnetna je krivična prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova ''Lj'', te sam danas povodom toga bio u policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu, već upravo suprotno, popravio sam je - napisao je Zubčić.

Istovremeno, on je pozvao osobu koja ga je prijavila anonimno da to uradi punim imenom i prezimenom i zapitao se da li je to isto uradio i protiv onoga ko je napisao prvobitni rafit.

VIDEO: Ustaški simboli u srcu Šumadije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    10. januar 2019 | 19:45

    Svaka mu čast,treba imati petlju i dopisati slovo lj u zemlji krvata.

  • joakim

    10. januar 2019 | 19:40

    Ne radi se tu o njemu kaznjavaju ga da neko drugi isto ne bi ovako prepravljao.Boze jadne li drzave na svim savovima ogrezla u mrznju.

  • jablan

    10. januar 2019 | 20:07

    A šta sam ja rekao ??? Da ce ovaj ustaša sto nam je čestitao bozic na ustaski način biti proglašen herojem i domoljubom i da ce se ulica u njegovom gradu zvati njegovim ustaškim imenom !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA