≫ 

Dečak izdahnuo na rukama majke i trenera: Otkriveni detalji tragedije na bazenu u Sarajevu

Pokušali su odmah da pomognu mališanu, ali nažalost, nije bilo spasa

  • 0

Dečak, član Akademije fudbala ''Srđan Mladinić" iz Splita, preminuo je u četvrtak prilikom skoka u bazen na "Termalnoj rivijeri" u Ilidži.

Iako se prvo posumnjalo da je reč o utapanju, ispostavilo se da je mališan doživeo srčani udar.

Ovu informaciju za ''Dnevni avaz'' potvrdio je Almir Prguda, direktor fudbalskog turnira na koji je sa svojim klubom stigao i nesrećni Splićanin.

- Prema mojim informacijama, reč je o klasičnom srčanom udaru. U kritičnom trenutku, osim druge dece, kod bazena je bila njegova majka, trener i, naravno, spasilac. Pokušali su odmah da pomognu mališanu, ali nažalost, nije bilo spasa – drhtavim glasom rekao je Prguda.

Ilustracija; Foto Pixabay.com

Prema njegovim rečima, tvrdnje da je mališan preminuo usled prestanka rada srca, potvrdili su i lekari koji su došli na lice mesta.

- Nažalost, to se događa. To se može dogoditi i ispod tuša. Žao mi je što je ovaj tragični slučaj bacio mrlju na naš turnir i što se uvek piše o lošim stvarima, a ne pozitivinim – poručio je Prguda.

On je na kraju dodao da će, kao domaćini turnira, učinit sve da olakšaju teške trenutke za roditelje mališana i njegov sportski kolektiv.

- Ne može čovek sada biti pametan i kazati šta uraditi. Mogu vam samo reći da će svi zabavni događaji u sklopu turnira biti otkazani. Turnir će se nastaviti, jer ovde je mnogo dece iz cele BiH i regiona – zaključio je Prguda.

Inače, ova škola fudbala godinama unazad organizuje turnire za decu, koji okupljaju na stotine mališana iz renomiranih sportskih kolektiva sa prostora bivše Jugoslavije. U sklopu turnira deca posećuju kulturne i istorijske znamenitosti BiH prestonice.

Almir Prguda, direktor turnira, ranije je rekao da je uzrok smrti srčani udar. Ali rezultati obdukcije su pokazali da je ipak reč o utapanju.

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA