Skijašicu napali u tramvaju: Divljak je hteo da me prebije jer kaže da šahovnici na mojoj jakni nije mesto u Sarajevu (FOTO)

Njena životna priča ganula je mnoge. Rođena je 1991. u Sarajevu, a roditelji su je ostavili po rođenju

  • 28

Sedina Muhibić (27), skijašica iz Sarajeva, koja je članica Hrvatskog skijaškog saveza, napisala je na svom Fejsbuk profilu da je doživela incident u ponedeljak uveče u tramvaju u Sarajevu.

Naime, ona je navela da je nosila jaknu sa kockicama, odnosno sa hrvatskom šahovnicom.

- Još sam pod utiscima onoga što se večeras desilo. U skoro punom tramvaju stajala sam i slušala muziku. Nisam ni shvatila da je u tramvaju haos zbog mojih kockica. U jednom momentu su mi gospođe prišle i rekle kako je u tramvaju neki divljak koji želi da me ubije, prebije kad izađem iz tramvaja jer, kako kaže, šahovnici nije mesto u Sarajevu, mrzi Hrvate - otkud mi hrabrost, treba me ubiti… - napisala je Sedina na svom Fejsbuk profilu.

Takođe, podvukla je da su drugi građani u tramvaju odlučili da je zaštite pa su pozvali policiju, nakon čega je "divljak otišao glavom bez obzira".

Drugi ljudi u tramvaju su je odbranili od nasilnika Foto: Facebook

- Nisam nacionalista i nikad neću biti, iako imam možda i više prava da budem, nego taj divljak. Da nije bilo rata, možda bih i ja imala roditelje i porodicu, drugi život... Pa opet ne mrzim, srećna sam, volim život, jer pojedinac ne čini populaciju. OK mi je, možete me i ubiti, ali Sedina Muhibić - Sedina Bosna - Sarajka - muslimanka - ostajem pri svom pa taman sama i jedina bila - napisala je ona.

Inače, njena životna priča ganula je mnoge. Rođena je 1991. u Sarajevu. Roditelji su je ostavili po rođenju, a odrasla je u Domu Bjelave i SOS Dečjem selu. Glumila je, između ostalog, u filmu "Grbavica" Jasmile Žbanić.

Nakon molbe Skijaškom savezu BiH za podršku nikada nije dobila odgovor pa je odlučila pronaći svoje mesto u Hrvatskom skijaškom savezu.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spaske

    15. januar 2019 | 22:07

    A stvarno sta ce joj sahovnica u sred tramvaja? Da nije igrala hrvatska reprezentacija neku utakmicu u Sarajevu?Ako nije onda je dobila sta je trazila.

  • Kalebic

    15. januar 2019 | 19:09

    Covek je u pravu, ako nisi nacionalista otkud sahovnica na tebi!

  • Senad

    15. januar 2019 | 23:09

    Tu jaknu si namerno obukla da bi provocirala. Sahovnicu nosi u Hrvatskoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA