Eksplozija u centru Đevđelije: Jedna osoba poginula, troje povređeno

Odmah nakon dojave o eksploziji, intervenisala je vatrogasna jedinica iz Đevđelije i ekipe Hitne pomoći

  • 3

Jedna osoba je izgubila život, a troje je povređeno u snažnoj eksploziji koja je danas oko 16 časova potresla centar Đevđelije, grada na jugu Makedonije.

Prema informaciji vatrogasaca, eksploziju u prodavnici Zare Komerc u centru grada izazvala je neispravna plinska boca.

Odmah nakon dojave o eksploziji, intervenisala je vatrogasna jedinica iz Đevđelije i ekipe Hitne pomoći.

Jednoj osobi, čiji identitet nije saopšteno, pomoći više nije bilo, dok su tri povređene osobe prebačene u Opštu bolnicu u Đevđeliji.

Iz hiruškog odelenja bolnice su izjavili da jedan povređeni ima opekotine prvog i drugog stepena i da će nakon saniranja povreda on biti prebačen na dalje lečenje u Klinički centar u Skoplje, dok su druga dvojica lakše povređena.

Razlog šta je izazvalo eksploziju biće poznat nakon završetka istrage, koja je u toku. Neispravna plinska boca juče je odnela još jedan život u Makedoniji.

Prema saopštenju MUP, juče oko 15,25 časova policiji je bilo prijavljeno da je u Ulici Makedonski Revolucionari u Probištipu u svom domu bio pronađen mrtav M.T. (52), koji je preminuo od istečenog gasa iz plinske boce.

Njega je pronašao njegov brat B.T. (55), koji je i sam ubrzo pao u nesvest, ali su ga srećom u poslednji čas spasili rođaci. Oni su ga hitno prevezli u Medicinski centar u Štip gde mu je bila ukazana medicinska pomoć.

Policija je izvršila uviđaj na mestu nesreće, a telo preminulog M.T. je predato na obdukciju.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Milanče Mitovski

    27. januar 2019 | 08:25

    NEMAR I NEZNANJE! Koja je po redu boca koja je eksplodirala na ovim prostorima? Ako u pomenutim slučajevima manjka stručnost, laboratorije, što se tiče sudova pod pritiskom i boca za gas, stručnost ne manjka, ukoliko se uopšte pita, a za edukaciju korisnika i korektne kontrole boca, sudova pod pritiskom i kotlova svih vidova treba neko da povede brigu. Šta bi trebalo da se desi pa da se tehnički trgnemo, da se kontrolišu boce i da ne budu potencijalne mine, a uz to i da edukujemo korisnika?

  • Dejan

    27. januar 2019 | 06:03

    Na osnovu cega je Djevdjelija......Kod njih na Cirilici pise GEVGELIJA.....I izgovara se GEVGELIJA....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA