≫ 

Ubili su mi sina jedinca, mog jablana, bez ikakvog razloga: Svi u sudnici zanemeli kada je majka mladića izbodenog šrafcigerom svedočila

Ona je rekla i da je niko iz porodice optuženog nije izjavio saučešće

  • 6

- Moj sin Bojan bio je krasan momak, ceo svet plače za njim, a brutalno je ubijen bez ikakvog razloga, ovako je u Okružnom sudu u Banjaluci počela svedočenje Slavica Milovanović, čiji je sin ubijen u oktobru prošle godine u centru Banjaluke.

Njenim svedočenjem počelo je suđenje Goranu Bilčaru, koji je optužen za ubistvo Bojana Milovanovića, te Marku Mihajloviću, Đorđu Borovčaninu i Đorđu Đenadiji za učestvovanje u tuči.

Slavica Milovanović je svedočila vidno uznemirena i uplakana, a tokom suđenja mogli su se često čuti njeni teški uzdasi.

- Izgubila sam sina jedinca, mog jablana. Ubili su ga bez ikakvog razloga. Niko iz porodice Bilčar me nikada nije nazvao da mi izjavi saučešće. Meni ne treba ništa, ali tražim da krivci odgovaraju po zakonu za to što su uradili - rekla je Slavica.

Kao svedok danas je saslušan i Bojan Vidić, koji je ispričao da se kobnog dana u Kozarskoj Dubici dogovorio sa ubijenim Bojanom, Sergejom Majkićem, te Borovčaninom i Đenadijom da dođu u Banjaluku u provod.

Ubijeni Bojan Milovanović/ Foto: Facebook/Bojan Milovanovic

- Uveče smo došli prvo na "Banjalučki splav", a zatim smo otišli u klub "Boom boom room", gde smo ostali možda do dva sata iza ponoći. Potom smo otišli u pekaru "Marčelo". Tu su ušla tri momka i jedan nam se obratio i pitao da li smo mi neki muzičari, a drugi je još nešto dobacivao - ispričao je Vidić.

Dodao je da su zatim izašli i seli u vozilo kojim je upravljao Đenadija i krenuli kući, ali da su se izgubili i par puta kružili oko pekare.

- Tada se drugi auto “zalepio” iza nas i blicao, išavši velikom brzinom. Mi smo se zaustavili na proširenju, a BMW se poprečio ispred nas. Krupan momak je izašao iz vozila, otvorio zadnja vrata i počeo galamiti na Borovčanina. Zatim su svi, osim mene, izašli iz vozila - rekao je Vidić.

Dodaje da je vidio Bilčara kako baca dizalicu, kao i da je čuo svađu. Zatim je rekao da je vidio Borovčanina kako beži i da ga juri Mihajlović.

Vidić je istakao i da je čuo da je Majkić rekao da je ubijen Bojan. Dodao je da nije bilo tuče između njih.

Saslušan je i svedok Vlado Novaković, koji se kobne večeri nalazio u društvu s Bilčarom i Mihajlovićem. Ispričao je da su bili na fudbalu, a posle otišli u jedan kafić, gde su popili desetak piva, a potom otišli u pekaru.

Foto: Facebook/Bojan Milovanović

– Bilo je tu nekoliko momaka i ja sam ih pitao jesu li muzičari zato što su mi tako izgledali, a kasnije sam ih pitao pevaju li na svadbama. Niko drugi im se nije obraćao osim mene. Posle nekog vremena Goran i Marko su krenuli, a ja sam ostao pričati sa nekom devojkom u pekari. Zatim je ušao Marko i rekao da im oni momci „j… majku“. Potom su otišli – rekao je Novaković.

Dodao je da su se posle nekog vremena Bilčar i Mihajlović vratili, da je seo s njima u auto, te da su oni rekli da su imali frku. Novaković je rekao i da je Bilčaru bila krvava ruka i da je tražio maramicu, te da su obojica bila vidno uznemirena.

Istakao da je za ubistvo saznao drugi dan kada se probudio i uključio Fejsbuk.

Izjavu je danas dao i Boris Antonić, koji je ispričao da se te večeri vraćao kući i da je video da se nešto dešava u blizini njegove zgrade.

– Došao sam tu i vidio tri momka, te jednog kako leži. Pokušavali su zvati policiju, ali nisu znali gde se nalaze. Ja sam zatim pozvao policiju i otišao po svoj automobil, da tog momka koji je ležao bez svesti odvezem u bolnicu. Kad sam se vratio tu je već bila policija i rekli su mi da stavim momka u auto i vozim u Hitnu. Oni su išli ispred mene sa upaljenom rotacijom – rekao je Antonić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zola

    31. januar 2019 | 11:08

    40 godina zatvora bila bi pristojna kazna. Čisto da se momak malo opameti.

  • Wien

    31. januar 2019 | 09:27

    Eto...zasto se ne pise svaki dan o ovom ubijenom mladicu a ne samo o Davidu...???...sta je neki od njih dvojice bolji ili losiji...???...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA