Ubica iz Mostara dobio slobodne dane i više se nije vratio u zatvor: Osuđen je zbog brutalnog ubistva, a na njega su se žalili i ratni zločinci

Džidić je osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva Crnogoraca Obadovića iz Berana

  • 1

Pravosudni organi BiH raspisali su crvenu Interpol poternicu za Mladenom Džidićem (44) iz Mostara, nakon što se 11. januara nije vratio na izdržavanje 17-godišnje zatvorske kazne u KPZ Mostar zbog ubistva Crnogorca Branislava Obadovića iz Berana.

Poternica je raspisana na zahtev pravosudnih organa BiH jer se Džidić nalazi u bekstvu.

Prema detaljima iz poternice, Džidić je rođen u Nemačkoj, u gradu Vupertalu, a ima i državljanstvo Hrvatske, Nemačke i Bosne i Hercegovine.

Foto: interpol.int

Džidić se u zatvoru nalazio od 2009. godine i stekao je pravo na korišćenje slobodnih dana, pa je 7. januara izašao na dopust. U njega je trebao da se vrati 11. januara do 13 časova, što nije učinio i od tada je u bekstvu.

On je prvo ležao u KPZ Zenica, odakle je prebačen u Mostar 2012. godine. Široj javnosti postao je poznat iz slučaja "Turković", jer je reč o zatvoreniku čiji je razgovor sa cimerom iz ćelije Milenkom Lakićem Lakijem snimljen i korišćen kao dokaz u procesu protiv Zijada Turkovića i ostalih članove njegove kriminalne grupe.

Među Mostarcima poznat pod nadimkom Džida, ovaj osuđenik poznat je i zbog više ekscesa u mostarskom KPZ-u.

Njega je 2012. pretukao jedan zatvorenik, a dve godine kasnije u znak osvete, cimera u ćeliji dok je spavao, polio je vrelom vodom po licu. Prethodno su se zbog Džidića upravi zatvora žalili ratni zločinci Branimir Glavaš, Pero Matić i Marko Maka Radić.

Inače, ubistvo Obadovića počinjeno je 13. oktobra 2009. godine na platou kod minirane folkoteke na Vidikovcu kod Mostara, koja je Džidićevo vlasništvo. U presudi se navodi da je Džidić u žrtvu ispalio više hitaca u glavu, vrat i leđa iz pištolja kalibra 7,65 mm. Nakon zločina telo je vukao nekih 15 metara i bacio ga u bunar.

Motiv zločina bilo je koristoljublje, jer je Džidić od Obadovića ukrao 70.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    6. februar 2019 | 22:15

    Zločinci iz BiH imaju državljanstvi Srbije i Hravaske,i pobjegnu tamo i žive slobodno.To je stvarnost našeg pravosuđa,nažalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA