Marko je bio u žurbi da dođe na ovaj svet i rodio se na trajektu: Bebac iznenadio mamu i lekare čim su napustili pristanište

Brod jedva da je isplovio s Cresa, a beba je napravila "malu" promenu u planu puta

  • 1

Mali Marko, star samo jedan dan, odlučio je da pomrsi konce svima i porani sa svojim satom i danom rođenja. Ovaj dečak došao je na svet usred noći u subotu na trajektu u Hrvatskoj.

Hitnu su zvali nešto posle dva sata zbog porodilje sa trudovima. Doktorka Mirna Knežević iz Hitne pomoći na Cresu odmah je zvala helikopter kako bi ženu prebacili na Krk, no on nije mogao doći. Iz Hitne su potom pozvali radnike na trajektu koji su upalili motore da ih zagreju dok su stigli s trudnicom.

- Oko tri sata bili smo na trajektu Ilovik i plovili prema Rijeci. Bilo je gluvo doba noći i niko, osim kapetana i radnika Jadrolinije, nije bio na trajektu. A onda se rodio dečak - priča dr Mirna Knežević iz Hitne na Cresu. Ona je malo posle 3 sata, porodila hrabru trudnicu.

Čak i je i porođaj bio brz, svega 10-ak minutaFoto: Shutterstock

- Sve je bilo bez problema i mislili smo da ćemo na vreme stići do bolnice. No bebac je imao druge planove. Malo nakon što smo trajektom napustili pristanište krenuli su trudovi. Mama je bila hrabra, slušala je uputstva i negde na pola kanala, u kolima Hitne pomoći rodio se i proplakao zdrav dečačić Marko - prepričava lekarka.

Porođaj je trajao svega desetak minuta. Mamu i dete prevezli su u KBC Rijeka i oboje su dobro. Njoj je kao lekarki to prvi porod na trajektu, iako ih je imala poprilično na drugim terenima.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    10. februar 2019 | 11:31

    Ne razumem, žena pred porođaj putuje sa brodom sama? Hvala Bogu da je završilo dobro. A mami i bebi želim sve najbolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA