≫ 

Ustaški grafiti se šire Splitom: Posle pisanja "Mrzim Srbe" na školi, vandali unakazili i dečji vrtić (FOTO)

Tokom poslednjih nekoliko dana iz u Splitu se ređaju nacionalistički ispadi

  • 8

Posle nekoliko nacionalističkih ispada, u Splitu se i danas dogodio još jedan. Naime, na zidu vrtića na Mertojaku crnim sprejem ispisano je ustaško slovo "U" sa krstom i poruka "Smrt pandurima".

Na istom zidu piše i "ACAB", što je akronim engleskog izraza "All Cops Are Bastards", a što bi u slobodnom prevodu značilo "Svi panduri su kop*lad".

Ovako danas izgleda zid kod vrtića u Splitu Foto: Dalmacija danas

Da podsetimo, tokom vikenda vaterpolisti "Crvene zvezde" su napadnuti u centru Splita od strane huligana, što je uznemirilo javnost u Srbiji i celom regionu.

Hrvatski huligani su napali vaterpoliste "Crvene zvezde" dok su šetali splitskom rivom. Oni su nosili trenerke sa klupskim obeležjima, što je pojedincima očigledno zasmetalo.

Nekoliko huligana je presrelo Beograđane i napalo ih. Trojica su se spasili begom, a četvrti je nakon nekoliko primijenih udaraca sam skočio u more.

Juče je išarana osnovna škola u Splitu Foto: Dalmacija Danas

Još se nije slegla prašina oko ovog incidenta, kada su juče na zidovima osnovne škole "Skalice" u Splitu osvanuli uvredljivi ustaški grafiti, koji pokazuju mržnju prema Srbiji, školi ali i policiji.

Na školi su ispistane brojne poruke mržnje Foto: Dalmacija Danas

Čitava fasada škole išarana je grafitima "Mrzi Srbiju", "Za Dom", "Smrt policiji", "Mrzim školu i Srbe"... Na nekoliko mesta se našlo i ustaško slovo "U", uz koje je stavljan krst. Na ulaznim vratima je iscrtan veliki kukasti krst, koji je širom sveta poznat kao nacistički simbol.

Nakon toga danas su možda čak isti vandali unakazili i dečji vrtić.

VIDEO: Napadnuti vaterpolisti Zvezde u Splitu, jedan od njih spas tražio u moru

(Telegraf.rs/Foto: Dalmacija Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kmeč

    12. februar 2019 | 14:31

    Ma da sam ja tamo eto i ja bi crtao još gore i uvredljivije grafite samo da mogu slušati i čitati o jugonostalgičnim i četničkim kukanjima i kmečanjima zbog grafita pubertetlija pa šta im je drugo preostalo posle 95g?

  • Mima

    12. februar 2019 | 14:45

    Jednom ustaše uvek ustaše!

  • Srpkinja 69

    12. februar 2019 | 14:39

    Ma sta ste vise navalili ljudi, neka bre pisu sta god hoce, kao da su oni nesto bitni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA