≫ 

Novinarka Ana Malbaša pokušala da kupi diplomu: Posrednik od nje tražio seks i da joj "naplati" u hotelskoj sobi (VIDEO)

On je u policijskim dokumentima naveden kao posrednik, ali uprkos tome, nije se nimalo pritajio

  • 6

I drugi mesec zaredom Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu potresa afera s lažnim diplomama koju su podstakli novinari portala Žurnal, otkrivši kako se jednostavno u BiH može doći do lažne diplome.

Novinarka "Provjerenog" Ana Malbaša odlučila je da stupi u kontakt s čovekom koji je već u policijskim dokumentima naveden kao posrednik, ali uprkos tome, nije se nimalo pritajio, već i dalje neometano radi ovaj posao. Ponudio je svoju uslugu, a u zamenu za diplomu tražio je od nje da s njim stupi u seksualni odnos.

"SLIKAJ SE NA OGLEDALU SA SVIH STRANA PA ĆEMO RAZGOVARATI"

- Možeš ti za šta god oćeš, samo donesi pare. Samo novce, hoćeš li letiti u svemir, hoćeš da ti sredim da budeš astronaut. Zavisi kakva si. Ako si mačka, mogu ti srediti, ako nisi, ništa. Pošalji mi svoju sliku na Viber, ako mi se svidiš, rešiću ti u pola cene - rekao joj je on.

Na pitanje novinarke: "A koliko je to u pola cene?", on joj je u telefonskom razgovoru odgovorio: "Dogovorićemo se kad se vidimo. Svoju sliku da te vidim, slikaj se na ogledalu sa svih strana i pošalji i onda ćemo razgovarati".

Prema dokumentima bosanskohercegovačke SIPA-e, ljudi koji su evidentirani kao posrednici, među kojima je i sagovornik novinarke, nisu radili samo za osobe s teritorije te države već i za ljude iz Hrvatske. Novinarka se nastavila dopisivati s posrednikom, a on je od nje tražio sliku kako bi video isplati li mu se da se trudi.

"JA ĆU USLUGU NAPLATITI HOTELOM"

- Nemam te ja šta zavlačiti, ja ću svoju uslugu naplatiti hotelom, a ti ćeš se sretno upisati u školu za polaganje i bićeš mi zahvalna. Kada rezervišem hotel, javim ti se - rekao je u prepisci novinarki koja ga je zatim upitala može li prvo dobiti diplomu.

- Pa nije diploma na grani! Prvo ću ispuniti svoje pa ćeš ti svoje - odgovorio joj je posrednik, a cela priča biće objavljena večeras.

Novinarka je došla i do čoveka iz Vazdušne luke Dubrovnik koji tvrdi da su diplome u BiH kupovale njegove kolege.

On tvrdi da je dobro upoznat sa svim detaljima nabave diploma po koje su, tvrdi on, krajem 2017. u Bosni i Hercegovini kupovale neke od njegovih kolega.

- Proces je bio krjanje jednostavan - pođeš, prvi put se upišeš, drugi put pođeš, odneseš pare, uzmeš diplomu i to je to, ti si vatrogasac. Nikakvo učenje se nije spominjalo niti kakvi predmeti, samo pare i to je to - prepričava tajni izvor.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA