Nasilna nastavnica pretukla direktorku, a ovo joj nije prvi napad: Pobesnela jer joj škola odbija od plate za neplaćene račune

Upozoravali smo resorno ministarstvo na njeno ponašanje, ali je izostala reakcija

  • 3

U Osnovnoj školi "Đurđevik" kod Živinica danas se u vreme nastave odigrao nemili događaj u kojem je glavna protagonistkinja bila nastavnica Deniza Aljić, koja je fizički nasrnula na direktoricu škole Amelu Mehmedović.

Nakon napada, Mehmedovićeva je završila u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice, gde su joj lekari uradili EKG, odredili terapiju i naložili da u petak snimi pluća.

U razgovoru za Avaz direktorka škole pojašnjava kako su radni kolektiv, ali i učenici i ranije imali problema sa Aljićevom.

- Prošle godine je fizički napala dvoje učenika i zbog toga je bio pokrenut disciplinski postupak. U ovoj školskoj godini je već verbalno napala Komisiju za ocenjivanje i tada me pokušala udariti šakom, ali nije uspela. Potom je verbalno napala sekretarku škole, koja je nakon napada završila u Hitnoj pomoći – govori Mehmedovićeva.

Dodaje da je zajedno sa blagajnicom škole, ušla u njenu kancelariju.

Do tuče je došlo u školi, Foto-ilustracija: Profimedia

- Škola je dobila sudski nalog da napravi administrativnu zabranu, odnosno, da se ovoj kolegici odbija od plate zato što nije plaćala komunalne usluge. Objašnjavala sam joj kako smo to dužni uraditi, jer je u nalogu navedeno da će škola, kao odgovorno lice, biti kriva za nepoštovanje sudskog naloga. Ona je počela vikati i pitati zbog čega nismo čekali da se ona žali, ali nije želela čuti da smo obavezni da postupimo prema nalogu suda. Kada je blagajnica napustila kancelariju, i ona je krenula prema vratima. No, naglo je stala, a potom pritrčala do mene i jako me udarila u grudni koš. Videla sam da ide prema kancelariji blagajnice i uprkos boli sam ustala i krenula za njom. Ona je ušla u kancelariju blagajnice, iskopčala grejalicu iz utičnice i istrčala. Pošto više nisam mogla stajati na nogama, zamolila sam kolege da obaveste Hitnu pomoć i tamo mi je ukazana pomoć - kaže Mehmedovićeva, prenosi Srpskainfo.

U Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Živinicama Mehmedovićeva je dala izjavu službenicima Policijske uprave Živinice. Policajci su došli u školu da bi uzeli i izjavu od nastavnice Aljić, a ona, kako su radne kolege ispričale Mehmedovićevoj, nije opovrgla napad, već je policajce pitala imaju li svedoke napada, navodi Avaz.

- Meni to govori da se ona pripremala za ovo. Upozoravali smo resorno ministarstvo na njeno ponašanje, ali je izostala reakcija. Verujte da sam u stanju šoka i da ne znam kako ću na posao. Objašnjavala sam joj kako moramo postupiti po nalogu suda i govorila da retroaktivno može tražiti novac ako joj je nezakonito oduzet, ali ona to nije htela da čuje. Udarila me baš jako u grudni koš i samo se nadam da neću imati posledica – ponavlja pretučena direktorka.

U trenutku razgovora s direktorikom Mehmedović nastava u OŠ „Đurđevik“ je bila okončana, tako da nismo uspeli stupiti u kontakt s nastavnicom Denizom Aljić.

Prosvetni radnici u Tuzlanskom kantonu su ogorčeni i zabrinuti nakon poslednjih događanja u školama, jer, podsećanja radi, profesor engleskog jezika u Gimnaziji ”Ismet Mujezinović” u Tuzli Fuad Isabegović je sredinom januara krvnički nasrnuo na direktorku Almu Mujkanović i pedagoginju Nuru Ćosićkić, koje su zadobile teške telesne povrede, opasne po život.

(Telegraf.rs/Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    15. februar 2019 | 06:58

    Daj to vamo u zadrugu.

  • lemi

    15. februar 2019 | 08:45

    ,,i posle kazu ciga kriv'' lep primer ucenicima ili jos bolje roditeljima sta da rade kad direktor nije dobar... jeli bre pa koja je ovo vrsta nasilja tipa, vrsnjacko,porodicno, nad zenama e ovo ne moze zena zenu...

  • jelena

    15. februar 2019 | 01:35

    Tako je to i u svici,i nema na koga da nasrces...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA