≫ 

Mlada hrvatska političarka iz HDZ-a u žiži javnosti jer sluša srpske narodnjake: Igrala uz Cecin hit pa se iznenadila kad su je pitali za pesmu (FOTO) (VIDEO)

Ona se nalazi u hrvatskom saboru od 2016. godine, a video na kojem igra uz Cecine hitove pojavio se pre dve godine

  • 13

Mlada HDZ-ova zastupnica Dragica Vranješ dospela je u žižu javnosti jer sluša srpske narodnjake. Stažirala je u evropskom uredu Andreja Plenkovića u Briselu, a članica je i brojnih saborskih odbora.

Dragica Vranješ u Hrvatski sabor je ušla 19. oktobra 2016., kao zamenica Milana Kujundžića. Tada se još prezivala Roščić, a prezime je promenila 7. oktobra 2018. godine, nakon udaje za Jozu Vranješa.

Index napominje da je zanimljivo kako je mlada HDZ-ovka ćerka HDZ-ovog načelnika Baške Vode Joska Roščića, a njen muž, Jozo Vranješ, HDZ-ov je dogradonačelnik Makarske. Sve je ostalo u porodici, ističe portal.

Rođena je 21. marta 1988. u Makarskoj, a nakon detinjstva provedenog u Baškoj Vodi i u Makarskoj, završila je Ekonomski fakultet u Splitu. Nakon diplome na Ekonomskom fakultetu, postala je demonstrator za političku ekonomiju na Pravnom fakultetu.

STAŽIRALA U PLENKOVIĆEVOM UREDU

30-godišnja HDZ-ovka je provela mesec dana stažirajući u evropskom uredu Andreja Plenkovića u Briselu.

Vranješ je i članica brojnih saborskih odbora. Između ostalog, HDZ-ovka je članica Odbora za turizam, Odbora za evropske poslove, Odbora za finansije i državni proračun te članica Odbora za međuparlamentarnu saradnju. Takođe je i šef delegacije Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana i zamenica člana Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak iz reda zastupnika.

Osim toga, Dragica Vranješ je članica i Nadzornog odbora FINA-e. Takođe, obavlja dužnost predsednice lokalne akcijske grupe Lag Adrion.

- Puno se posla napravilo za Podbiokovlje, imotski, vrgorački i omiški kraj. Podatak da smo u 2018. imali 87 miliona vredne prijavljene projekte i našim korisnicima osigurali sredstva za 85 novih radnih mesta, sam po sebi govori dovoljno - rekla je u nedavnom intervjuu za lokalni portal Makarsko primorje.

FEŠTA SA CECOM

U 2017. godini u Baškoj Vodi je održan prijem u organizaciji Opštine koju još od 1993. vodi njen otac Josko. Na prijemu je bila i Dragica, a Index je objavio snimak s fešte na kojoj se čuje hit Svetlane Ražnatović Cece "Šta je to u tvojim venama".

Kada su je pitali za Cecinu pesmu, HDZ-ovka se iznenadila.

- S članovima ekspedicije Vlaji na Himalaji bila sam na predavanju koje su organizovale grupe iz Baške Vode i Opština. Posle je bilo druženje. Cecu lično ne slušam pa ni ne znam njene pesme. Zamolila sam pevača da izvede pesme "Kad mi padne šešir na čelo" i "Rastao sam pored Dunava" - odgovorila je tada na pitanje Indexa.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    15. februar 2019 | 15:00

    Slusaju, a kad pocne rat najgoe su ustase bas takvi.

  • Licemeri pravi

    15. februar 2019 | 14:28

    Ne mogu oni bez Srbije i srpskih pesama

  • Milan

    15. februar 2019 | 14:28

    Svi hrvati slušaju srpske narodnjake. Neki javno neki tajno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA