≫ 

U Budvi 45 opštinara dobilo otkaz jer - ne dolaze na posao! Zbog takvih, grad izgubio 5,6 miliona evra

Protiv 45 radnika pokreće se disciplinski postupak

  • 2

Protiv 45 zaposlenih u lokalnoj upravi Budve i javnim preduzećima biće pokrenut disciplinski postupak, raskinut ugovor o radu, jer duže vreme ne idu na posao.

- Taj problem nasledili smo od stare vlasti, a u ekstremnim primerima traje od 2005. godine, što je opštinsku kasu koštalo mnogo novca - za "Pobjedu" kaže potpredsednik opštine Budva Vladimir Bulatović.

Gubici su zbog takvih ogromni, tvrde u opštini.

- Ako bismo uzeli aproksimaciju zarada za poslednjih deset godina, opštinu sa javnim preduzećima, nedolazak na posao koštao je do sada najmanje 5.600.000 evra - kaže Bulatović, a prenosi CDM.me.

Reč je o zaposlenima koji u proseku imaju po sedam godina radnog staža, a odsustvo sa posla nisu opravdali na neki od propisanih načina.

Dodaje da je njegov motiv da se bavi neopravdanim izostancima sa posla namera da uvaži i zaštiti veliki broj zaposlenih koji savesno, odgovorno i stručno obavljaju svoj posao.

Bulatović, koji je na funkciji potpredsednika opštine od avgusta prošle godine, procenjuje da taj problem može biti rešen za šest meseci. Opština nema egzaktnu evidenciju o prisustvu na poslu, ta jedinstvena baza podataka nikad nije postojala. Lokalna uprava radi na njenom formiranju, kao i na unapređivanju informacionog sistema koji bi objedinio podatke sa više radnih mesta.

- Prema nekim podacima, najmanje slučajeva nedolazaka na posao je u opštini, a najviše u javnim preduzećima. Odgovornost za organizaciju posla je na sekretarima, šefovima službi i drugim odgovornim licima - kaže Bulatović, prenosi B92.net.

On je pozvao zaposlene koji, kako je naveo, iz nekih razloga ne mogu da adekvatno i odgovorno obavljaju svoj posao, iskoriste mogućnost i dobiju otpremninu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima kosmos iz dalekog svemira

    16. februar 2019 | 08:35

    Nije to slučaj samo u Budvi u većini opština se to prećutno dešava

  • Marijana Bakov

    16. februar 2019 | 12:26

    Nije to samo u Budvi,ima toga i kod nas.Moja komsinica radi u socijalnom redovno je vidjam za vreme radnog vremena u gradu,kuci drzi 32 stanara,tj gradjevinske radnike ne placa porez drzavi i boli je uvo.Sta joj ko moze.Radno mesto dobila tako sto je najboljoj prijatelnici zavela muza I vozi Misko,a mi budale nek pocrkamo na poslu ko nam ktiv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA