≫ 

"Tata, gušiš me, nemoj me tući, molim te": Bivši policajac pretukao ćerku (14), majka pobegla iz bolnice da je spase!

Majka je, tek što je operisana, trčala iz bolnice da je spase

  • 11

Bivši policajac i osuđeni porodični nasilnik S. F. juče popodne je na zagrebačkoj Peščenici brutalno pretukao ćerku od 14 godina, a potom je odveden u policijsku stanicu u Vrapču. Medijima je to javila njena majka E.F. koja se nalazi u bolnici, gde je u ponedeljak operisana i zato je njen bivši suprug čuvao decu, a sve je potvrđeno i u policiji. Majka je ispričala da je pet puta zvala policiju, a u trenutku kad je pozvala ćerku i čula da je otac tuče odmah je u spavaćici otišla iz bolnice i stigla do deteta, u isto vreme kad i policija.

- Zvala sam ćerku oko 13 sati da vidim da li je došla iz škole. Pitala sam je jesu li tata i brat kod kuće. Imam sedmogodišnjeg sina s posebnim potrebama, ima Aspergerov sindrom. Kad mi je rekla da nisu, odmah sam zvala bivšeg koji mi se nije javljao.

- Potom sam je oko 15:30 ponovo zvala da krene na informatiku i opet je pitala jesu li se vratili, a ona je rekla da nisu. Zatim sam u 16:59 prvi put zvala policiju da im kažem da je bivši suprug pijan i da je s njim sedmogodišnje dete - započela je priču majka, koja je potom ćerku obavestila da se ne uplaši, ali da će doći policija.

Više puta zvala policiju

Policija se pravdala da zbog gužve nije mogla brže da stigne, Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

Potom je opet u 17:22 zvala policiju u Petrovoj da pita jesu li krenuli. Kad je od ćerke čula da ih još nema, opet je u 17:39 zvala Petrovu i rekli su joj da su na postupanju. U 17:46 zvala je ponovo ćerku i čula da je tata tuče, pa je opet zvala policiju i potom bez dopuštenja lekara otišla iz bolnice i Uberom stigla do porodične kuće gde je zatekla pretučenu ćerku. U to vreme stigla je, navodi, i policija, pa su njenog bivšeg supruga odvezli u Vrapče, dok su ćerku primili u Klaićevoj gde je zadržana tokom vikenda.

- Zvala sam ćerku opet u 17:46 sati i čujem je kako vrišti "tata nemoj me tući, molim te" i sina u pozadini kako urla. Izletela sam iz svoje bolesničke sobe, sestre su me zaustavile da moram da potpišem i sačekam doktora, ja govorim da ću potpisati, ali ne čekam doktora. Zovem Uber i na Heinzelovoj iz auta vidim policiju pod rotacijom kako odlazi prema našoj kući. Ćerka me zove sa susedovog mobilnog jer joj je tata razbio i mobilni i kaže mi da je ok. Policija i ja dolazimo skoro u isto vreme, kad sam je videla, pala sam u nesvest - počela nam je priču potresena majka.

Devojčica je u Klaićevoj, oporavlja se

Devojčica se oporavlja u bolnici, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Potom je, kaže, došla hitna i odveli su devojčicu u Klaićevu.

- Ćerka je bežala od oca koji ju je mlatio i držala ruke ispred glave da prestane da je tuče po glavi, vikala je "upomoć" i "tata gušiš me, nemoj me tući, molim te", razbio joj je naočare na glavi i mobilni koji nam je jedini vid komunikacije. Pobegla je kod suseda u kuću, ali i sused je pobegao, otac ju je tamo našao i izvukao van i nastavio ju tući, njenom glavom je otkinuo i jednu letvu s ograde, vukao ju je po asfaltu i rastrgao majicu. Pušten je iz zatvora gde je bio zbog porodičnog nasilja, pušten je na uslovnu jer je insistirao da čuva decu dok sam ja na operaciji. Ovo je prvi put da je digao ruku na dete - ispričala nam je majka koja je morala da se vrati u Merkur, budući da je u ponedeljak operisana i još mora biti na lečenju.

Sin joj je, kaže, kod njene majke, a ćerka u Klaićevoj. Navodi kako je tražila od lekarau  Klaićevoj da devojčici snime glavu i da je zato insistirala na tome da ostave devojčicu na posmatranju, a posle će takođe kod bake.

- Razvela sam se od njega jer mi je bilo dosta toga da mu budem vreća za udaranje i on je već osuđen za porodično nasilje, decu nikad nije dirao, inače je mene tukao. Izrečena mu je mera obaveze lečenja od alkohola, no nikad se nije javio na lečenje, niti imao sankcije zbog toga. A ja sam nezaposlena već godinu dana jer mi je sin s posebnim potrebama i moram biti s njim - rekla nam je, navodeći kako ne zna zašto je policiju morala da zove pet puta pre nego su došli.

Policija sve potvrdila: Nastavićemo kriminalističko istraživanje kad izađe iz Vrapča

U Operativno-komunikacionom centru policije 192 potvrdili su da su imali intervenciju na Peščenici.

- Mogu da potvrdim da je bila intervencija zbog krivičnog dela nasilja u porodici. Potvrđujemo da je otac odveden u Vrapče i da će se nastaviti kriminalističko istraživanje kad se otpusti iz Vrapča, ne znamo kad će to biti jer u Vrapču može ostati i 14 dana, no svakako vršimo kriminalističko istraživanje jer nije reč o prekršajnom već o krivičnom delu - rekli su za Index u policiji.

U OKC-u 192 su  potvrdili i da je policija prvi poziv zaprimila u 16:59. Kažu da im je zbog velike gužve trebalo više vremena da stignu do Peščenice.

VIDEO: Kažete američki san? Brutalnost SAD policije nad nedužnom porodicom je pre noćna mora

(Telegraf.rs/index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anka

    16. februar 2019 | 14:20

    Pa to je policajac,moze sve

  • SDS

    16. februar 2019 | 13:40

    Ne vidimo šta je dovelo do toga da čovek postane agresivan prema ženi a kasnije i deci.Za osudu jeste ali ima li neke krivica i supruga,snjim ima decu i to je nastalo kasnije tako da nije jasna uloga žene koja je možda psihički agresivna

  • Jovana

    16. februar 2019 | 16:28

    Imala sam oca policajca sve mi je jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA