≫ 

Lažni policijac u Zagrebu izmišljao saobraćajne prekršaje i varao žene vozače: Samo od jedne gospođe uspeo je da uzme pare

Žene su većinom odbijale da plate, ali jedna je nasela

  • 4

Zagrebačka policija uhvatila je 45-godišnjeg lažnog policajca koji je zaustavljao vozače i pokušavao da im naplati kazne za izmišljene saobraćajne prekršaje, što mu je u jednom slučaju i uspelo.

Osumnjičen je da je 27. januara ove godine oko 16 sati na području Zaprešića zaustavio 56-godišnjakinju koja se s 40-godišnjom ženom kretala od trgovačkog centra u Jablanovcu prema Zagrebu.

Prevarant im je iz teretnog automobila pežo partner signalizirao rukama da zaustave svoj automobil, pokazujući im predmet nalik službenoj znački.

Potom je došao do prozora žena za volanom i lažno se predstavio kao policijski službenik, pokušavajući da naplati kaznu za nepostojeći saobraćajni prekršaj. Jedna žena je odbila, a druga rešila da plati kaznu No, ipak je odbila dati novac, zahtevajući da se ponovo predstavi i pokaže službenu značku, pa je on odustao i otišao.

Osam dana kasnije, 4. februara uspeo je da naplati novčanu kaznu 35-godišnjakinji koja se od trgovačkog centra u Jablanovcu vozila prema mestu Pojatno. Taj put je vozeći automobil VW pasat pretekao oštećenu i signalizirao joj da se zaustavi uz upaljena sva četiri pokazivača smera. Nakon što joj je zatražio dokumente seo je na suvozačevo mesto i nabrajajući navodne prekršaje naplatio joj novčanu kaznu.

VIDEO: Kažete američki san? Brutalnost SAD policije nad nedužnom porodicom je pre noćna mora

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA