Pala najveća organizovana banda krijumčara na granici sa Srbijom: Prevozili migrante iz Grčke u Srbiju (FOTOGRAFIJE)

Akcija razbijanja ove dobro organizovane kriminalne grupe počela je još u maju prošle godine, a juče je završena serijom hapšenja i pretresa stanova i kuća u Skoplju, Štipu, Radovišu i Strumici

  • 1

Jedanaest članova organizovane kriminalne grupe krijumčara migranata iz Grčke u Srbiju završili su u zatvoru u Severnoj Makedoniji. Među uhapšenima je i visoki policijski službenik iz SUP u Štipu, a petorici drugih švercera je izrečena mera opreza.

Zaplenjen novac i municija Foto: MUP Severne Makedonije

Kriminalna grupa, čiji su pripadnici, starosti između 20 i 40 godina, za sumu od 150 do 300 evra po čoveku, sa raznim tipovima vozila, po unapred određenoj ruti prevozili migrante do sela Vaksince i Lojane, a odatle ih prebacivali u Srbiju, odakle su trebali da odu u neku od zemalja Evropske unije.

Iz policije su saopštili da je ova dobro organizovana kriminalna grupa delovala po strogoj hijerarhijskoj strukturi, gde se tačno znalo ko je za šta zadužen. Veliku pomoć im je pružao i jedan policajac iz SUP u Štipu, koji ih je obaveštavao gde su postavljene policijske patrole, kontrole ili zasede, kao i o tome da li je kriminalna grupa predmet istrage u MUP.

Organizovana kriminalna grupa Foto: MUP Severne Makedonije

Podnete su krivične prijave protiv ukupno 21 osobe: Ć.N. ( 32 ), Ć.M. ( 29 ), I.A. ( 38), S.M. ( 31 ), A.A. ( 33 ), E.G. ( 31 ), M.I. ( 47 ), U.M. ( 33 ), Š.E. ( 26 ), M.M. ( 27 ), J.D. ( 42 ), E.S. ( 30 ), M.E. ( 23 ), E.O. ( 23 ), E.N. ( 28 ), A.M. ( 29 ), Dž.B. ( 23 ), I.R. ( 27 ), Lj.M. ( 42 ), H.A. ( 48 ) i Lj.T. ( 58 ) zbog trgovine ljudi, krijumčarenja migranata i pomaganja u izvršenju krivičnog dela.

Ova švercerska grupa je bila povezana sa kriminalcima iz Grčke koji su im predavali migrante preko takozvane zelene linije u blizini Dojrana i Đevđelije.

Ovoj grupi je pomagao i policajac na visokom položaju Foto: MUP Severne Makedonije

- Uz pomoć vodiča, migrante iz Avganistana, Iraka, Bangladeša, Pakistana i drugih država sa Istoka su odvodili na predhodno dogovorene lokacije. Tamo su ih preuzimale druge osobe i sa putničkim i teretnim vozilima prebacivali u sela Vkasince i Lojane blizu granice sa Srbijom. Tu su privremeno bili smešteni u objektima saradnika kriminalne grupe, a potom su ilegalnim kanalima prebacivani u Srbiju, kažu iz MUP Severne Makedonije.

Akcija razbijanja ove dobro organizovane kriminalne grupe počela je još u maju prošle godine, a juče je završena serijom hapšenja i pretresa stanova i kuća u Skoplju, Štipu, Radovišu i Strumici.

Razbijanje kriminalne grupe je počelo u maju prošle godine Foto: MUP Severne Makedonije

Policija je između ostalog zaplenila 12 vozila, veću količinu novca, 47 telefona i deo oružja i municije.

Foto: MUP Severne Makedonije

VIDEO: Migranti pokušali da spuste merdevine iz kamiona u pokretu

(Telegraf.rs/D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ombre sin ombre

    17. februar 2019 | 14:39

    Pa pokazite im lica,sta su kao zasticeni!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA