≫ 

Otac umro od tuge za Jasminom, čekao da mu se javi da je dobro: Nesrećni čovek nije znao da mu dete leži mrtvo u kući, u zamrzivaču

- Mislim da mu se zbog svega slomilo srce - priča meštanin koji je dobro poznavao Martina

  • 0

Tragična smrt Hrvatice Jasmine Dominić, čije je telo posle 18 godina pronađeno u zamrzivaču rodne kuće, najteže je pala njenom ocu Martinu, a jadni čovek čak nije ni dočekao da čuje šta mu se desilo s ćerkom.

Otac je često radio po terenima, a majka je radila u Austriji. Kada je Jasmina nestala 2000. godine, njen otac nikako nije mogao da se pomiri s tim. Njegovo zdravlje urušavalo se tako brzo posle ćerkinog nestanka da komšije i danas pričaju kako je Martin u stvari umro od tuge.

- Tata joj se tu oženio. Igrao je fudbal za lokalni klub pa su tako tu blizu u ulici sagradili kuću i ostali. Bio je on jako vredan, ali s ovim nije znao da se nosi - pričaju susedi.

Naime, iz dana u dan gledali su Martina kako vidljivo “propada”. Nije, kažu, mogao da se pomiri s tim da Jasmine nema i da ne želi da mu se javi.

- Kad bi ga video, stalno bi izgledao tužno. Jako ga je to mučilo i to se videlo. Nije to mogao nikako da preboli. Zato je kasnije puno i pio, pa se na kraju razboleo. Mislim da mu se zbog svega slomilo srce - priča meštanin koji je dobro poznavao Martina.

Ni zamrzivač se još nije otopio

Čeka se DNK testiranje, Foto: Marko Todorović

Detalji tragediji su jezivi. Za ubistvo je osumnjičena Jasminina sestra po majci Smiljana. Šta je tačno motiv za ubistvo, inspektorima za sada nije poznato. Kako je žena preminula, odgovore bi trebalo da daju patolozi Županijske bolnice Čakovec. Tamo će ujedno sprovesti i DNK testiranje i proveriti da li pripada Jasmini.

- Osoba je u takvom stanju kakvom je. Nije se još otopio zamrzivač i identitet još nije utvrđen - rekao je Ivan Sokač, načelnik PU međimurske.

Nikome nije jasno kako je neko mogao tako dugo da bude u zamrzivaču. Prepričava se čak da je telo nesrećne Jasmine bilo raskomadano pa da zbog toga drugi ukućani nisu ništa primietili. Tokom uviđaja policajci su doslovno prevrnuli svaku stvar u kući. Zbog osetljive istrage nisu mogli da kažu da li su unutra uopšte pronašli neko oružje kojim je Jasmina mogla da bude ubijena.

No, u subotu se iz kuće čulo glasno razbijanje zidova. Sve to navodi na to da su inspektori smatrali da je oružje možda zazidano u delu kuće. Zbog istrage nisu hteli da otkrivaju ko je uopšte otkrio telo, ali je poznato da je taj čovek u panici pozvao Hitnu pomoć, a zatim alarmirao policiju. Obe službe došle su istovremeno i prizor ih je zaprepastio.

- Ona je za ovih 19 godina mogla da se reši leša, ali nije. Ostaje pitanje zašto se nije rešila? Tu je verovatno u pitanju nekakva patologija. Treba dobro istražiti u kakvim je odnosima bila porodica - kaže kriminolog Branko Lazarević.

VIDEO:  U kraljevačkoj bolnici u zamrzivaču pronađeno je 13 mrtvih beba

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA