≫ 

Stara Juga ujedinila se u žalosti posle pogibije Šabana Šaulića (FOTO)

Udarna vest o stradanju kralja narodne muzika udarna vest na Balkanu

  • 4

- Mnogobrojni mediji u regionu preneli su vest o pogibiji srpskog pevača narodne muzike Šabana Šaulića, ističući da je "kralj narodne muzike" tokom pet decenija karijere ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Balkana.

Foto: avaz.ba

Sarajevski portal Klix.ba piše da je vest o smrti "kralja narodne muzike" Šabana Šaulića neverovatnom brzinom ođeknula u svim državama bivše Jugoslavije, ostavljajući mnogobrojne poštovaoce njegove muzike u neverici.

- Tokom pet decenije uspešne karijere Šaban Šaulić je u istoriji narodne muzike ostavio neizbrisiv trag, a njegove pesme simbol su jednog vremena i deo muzičke antologije ovog područja. Zbog izuzetnih glasovnih mogućnosti publika i kritičari prozvali su ga kraljem narodne muzike tvrdeći da ne postoji pesma koju Šaban ne može otpevati - naveo je Klix.ba u jednom od nekoliko tekstova.

Foto: klix.ba

Banjalučke "Nezavisne", navodeći detalje o tragičnoj nesreći, prenosi bolna reagovanja više Šabanovih kolega i koleginica, među kojima i Halida Bešlića.

Agencija Hina prenela je da je tokom bogate karijere i hiljada nastupa na estradi, od publike i medija dobio nadimak "kralj narodne muzike", kao i da je radio i kao muzički producent.

Printskrin: Jutarnji.hr

Hrvatski portal Index.hr ističe da je "kralj narodne muzike" brojnim hitovima ostavio veliki trag na balkanskoj sceni i navodi spisak 10 pesama po kojima će Šaulić zauzvek ostati upamćen, među kojima su: "Dođi da ostarimo zajedno", "Žal", "S namerom dođoh u veliki grad" i druge.

Svi mediji objavili i pevačevu biografiju, a "Oslobođenje" je objavilo i detalje iz njegovog detinjstva u Bijeljini.

Foto: vijesti.me

- U 68. godini života danas nas je napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulic. Ova legenda narodne muzike više puta izbegla smrt u toku karijere, ali saobraćajna nesreća u Nemačkoj bila je kobna - objavila je BN TV.

Vest o pogibiji Šaulića prenele su i bugarska agencija BTA, makedonska MIA, kao i Fena.

VIDEO: Poslednji nastup Šabana pre teške saobraćajne nesreće

VIDEO: Keba skrhan bolom, u suzama nije mogao da priča o tragičnoj smrti Šabana Šaulića

VIDEO: Tea Tairović u suzama se oprostila od Šabana: Obeležili ste mi karijeru

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    18. februar 2019 | 08:12

    Kad covek ima svoju profesionalnu velicinu svog zvanja lako ga je hvaliti kad ima se bogatog materijala kao sto je Kralj narodne muzike imao a najgore je nekad govoriti o nekome sve najlepse a da uistinu da niko nemisli bas tako!NEK MU JE VECNA SLAVA I MIRAN POCINAK!

  • Vesna

    18. februar 2019 | 09:15

    Pa sta ga snimate vidite da mu je tesko kao i svima nama, uz njega sam rasla laka mu zemlja

  • Linz

    19. februar 2019 | 20:39

    Jedan je Saban, i drugi su OK, ali Saban, to je legenda koja ce vjecno zivjet. Koliko god da stampu citam, nemogu shvatit da ga vise nema, Bio je i ostao Kralj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA