≫ 

Epruvete pune krvi bačene pored dečjeg igrališta u Mostaru: Psi ih razvlačili, pa se igrali sa mališanima

Ne zna se da li je ijedan pas došao u kontakt s krvi, čime može doći do pretnje po zdravlje i pasa i dece

  • 1

U subotu u Mostaru u naselju C2 bačen je veći broj epruveta koje su pune krvi. Iste su bačene pored kontejnera koji se nalaze pored igrališta na kojem se svakodnevno igraju deca.

Takođe, na istom mestu ima određeni broj pasa koji su te iste epruvete naravno njuškali i raznosili. Ko zna je li ijedan došao u kontakt s krvi iz epruveta čime može doći i do pretnje za zdravlje samih pasa, ali i dece koja se igraju u blizini i koja se igraju s tim istim psima, napisao je čitalac portal Blijesak.

On nije siguran ko bi mogao biti vlasnik ovog neodgovorno bačenog otpada, koji je u međuvremenu sklonjen.

Psi su raznosili epruvete iz đubreta, Foto: Bljesak.info

Drugi čitalac portala Blijesak je pisao kako je očigledno da se ovde radi o višestrukom prekršaju, ne samo nepropisnom odlaganju medicinskog otpada, nego i kršenju privatnosti pacijenata, jer na gotovo svim epruvetama stoje navedena imena i prezimena.

Hoće li se početi kažnjavati bacanje otpada po ulicama od strane svih građana, a još većim kaznama oni koji odlažu ovako opasan otpad ili će se tek poduzeti mere kada nečiji život bude ugrožen – zapitali su ogorčeni građani.

Kažu kako smatraju da je ovo prvi put da se ovaj "krvavi otpad" našao nemarno odbačen, ali nadaju se da se ovakve stvari više nikada neće ponoviti u budućnosti, jer bi mogle biti izuzetno opasne.

(Telegraf.rs/Bljesak.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA