≫ 

"Ja sam otvorio zamrzivač u kom je bila mrtva Jasmina, bila je gola, u sedećem položaju": Sablasna ispovest svedoka uviđaja

Iako se pojavila informacija da se Smiljana slomila i istražiteljima priznala kako je i kada ubila svoju sestru, ta je vest u međuvremenu demantovana. Na ispitivanju u policiji završio je i njen suprug, ali on je brzo pušten

  • 4

Svedok uviđaja u Novoj ulici 29, gde je u subotu prepodne otkriveno telo Jasmine Dominić, 23-godišnjakinje čiji je nestanak prijavljen 15. avgusta 2005. godine, rekao je da je ona "bila gola, u sedećem položaju, a da na telu nije video nikakve povrede". Ubrzo je privedena njena sestra Smiljana Srnec, koja nije priznala da je ubila Jasminu, iako se ta informacija juče pojavila. Meštani Paloveca su u šoku i ne mogu da veruju kako su tolike godine prolazili pored njihove kuće, a nisu znali da se unutra nalazi telo. Rođak mrtve devojke otkrio je da im je vidovnjak još pre 15 godina rekao da je Jasmina ubijena.

Na odeljenju patologije Županijske bolnice Čakovec danas bi u prepodnevnim satima trebala da bude obaveljena odbukcija tela Jasmine Dominić. Odlagala se iz dana u dan jer se čekalo da se telo odmrzne nakon što je, kako se pretpostavlja, 18 ili 19 godina bilo u zamrzivaču porodičlne kuće u Palovcu.

- Bila je gola. Telo joj je bilo savijeno u kolenima, ruke su bile uz telo. Nikakvu povredu nisam video. Kosa je bila dobra. Bila je čak crvena u licu. Ali, ja sam na samo nekoliko minuta podigao poklopac zamrzivača i zaklopio ga. Nikad tako nešto nisam video - rekao je svedok. Devojka je zapravo poslednji put viđena možda na prelazu iz 1999. u 2000. godinu.

On je rekao kako nije bilo "ni krvi, nikakvi lomovi, ništa, cela je bila unutra."

- Jer, pričalo se da joj fale ruke i noge - priča uzbuđeno meštanin Palovca. U kući u kojoj je pronađeno telo Jasmine njena sestra Smiljana Srnec živela je sa dve maloletne ćerke koje je imala s Ivicom Srnecom (51). U kući je još živela njena vanbračna ćerka koja se nedavno udala.

- Bio sam unutra sat i po. Bilo je puno policije, sve su ispremeštali. Kad sam ja došao, zamrzivač je već bio izvučen u hodnik. Inače je bio pod stepenicama, nije se tamo mogao skroz otvoriti. Ali, ja sam podigao poklopac samo malo i brzo zatvorio. Ivica je samo ponavljao policajcima: "Ja ništa ne znam, nemojte me ništa pitati" - rekao je svedok.

Smiljanu Dominić policija je već bila odvezla na ispitivanje u Čakovec. Iako se pojavila informacija da se Smiljana slomila i istražiteljima priznala kako je i kada ubila svoju sestru, ta je vest u međuvremenu demantovana. Na ispitivanju u policiji završio je i njen suprug, ali on je brzo pušten.

- Nemamo komentara, ostavite nas na miru, obratite se policiji - rekla je ćerka osumnjičene za ubistvo svoje sestre.

Jasmina je nestala 2000. godine Foto: Nestali.hr

POLICIJA STUPILA U KONTAKT SA JASMININOM MAJKOM

Kako Jutarnji saznaje, policija je u međuvremenu stupila u vezu i s majkom ubijene, Katarinom Dominić, koja živi u Nemačkoj. Njen bi iskaz mogao biti od važnosti policiji u daljem toku istrage. Svi se u Palovcu pitaju da li je  majka znala za telo u zamrzivaču. U to neki u Palovcu sumnjaju.

- Smiljana nikad nije dala da se pomeri taj zamrzivač. Kad sam video policiju i hitnu, rekao sam ženi: to je to! - kaže meštanin Palovca.

On je rekao kako je godinama sumnjao, ali nije imao dokaza.

- Kao dete bio sam često u njihovoj kući, igrao se s Jacom, kako su zvali Jasminu, ali od 1999. nisam ušao u tu kuću. Jednom sam naišao kad su se ona i Jasmina nešto posvađale. Jasmina je istrčala iz kuće na dvorište i rekla: "Bežimo, ona će nas oboje ubiti!" Taj pogled, te oči, pena joj je išla na usta! - priča sagovornik. Kaže da je Jasmina osim preko student servisa u Zagrebu radila povremeno vikendom i u lokalnoj gostionici Venezia. Bila je vredna studentkinja, a kao srednjoškolka išla je na školska takmičenja, bavila se atletikom.

Otac Martin jako je patio za nestalom ćerkom, čak je prema pričama u mestu i sumnjao u drugu ćerku. Umro je pre tri godine od raka pluća, ne saznavši nikad šta se dogodilo s njegovom mezimicom. Meštani Palovca opisuju ga kao vrednog čoveka, kao i majku.

Smiljana Dominić (45) predata je u nedelju u 22 sata pritvorskom nadzorniku PU međimurske.

Međutim, s obzirom na to da se još prikupljaju dokazi, da treba obaviti obdukciju, a na nju se moralo čekati jer telo mora da se odledi, varaždinski županijski državni tužilac Darko Galić iskoristio je zakonsku mogućnost i doneo rešenje o određivanju 48-satnog pritvora.

STRUČNJAK OTKRIVA KAKO JE SESTRA JASMINE DOMINIĆ PROŠLA POLIGRAF

Policija je rekla da su u sklopu istrage o nestanku Jasmine Dominić bili sproveli poligrafsko testiranje više osoba, među kojima je bila i Smiljana. Ali ona je to poligrafsko ispitivanje prošla i tako otklonila sumnju sa sebe.

Bivši radnik kriminalističke policije Hrvoje Popović za RTL tvrdi da ne treba da čudi što je sestra nestale Jasmine, za koju se veruje da je ubijena, a njeno telo se 19 godina nalazilo u zamrzivaču porodične kuće u kojoj je živela sestra s porodicom, prošla poligraf.

Obdukcija tek treba da se uradi kad se telo otopi Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo, Nestali.hr

- Često se dešavalo da počinioci teškog krivičnog dela prođu na poligrafu. Ima ljudi koji se mogu pripremiti za poligraf ili su jednostavno takvog psihološkog karaktera da to mogu da odrade i da zavaraju istražitelje - tvrdi on.

Dodao je kako policija, prilikom istrage navoda o nestanku Jasmine, nije raspolagala dovoljnim brojem informacija da posumnjanju da je reč o ubistvu ili da se zločin dogodio u kući u kojoj je stanovala.

- Policija je vršila uviđaje, napravljen je poligraf i oni jednostavno nisu iščitali da se išta dogodilo unutar porodice. Očigledno je da je neko unutar porodice zavlačio čitavu priču i konstruisao svoju - kazao je on.

JASMINA JE BILA ODLIČAN ĐAK I OMILJENA, SMILJANA JE BILA POTPUNA SUPROTNOST

Smiljana i njena starija sestra, pokojna Jasmina, nikada nisu bile bliske, tvrde meštani. Razlikovale su se po svemu. Jasmina Dominić je bila odličan đak, zgodna, omiljena. Smiljana je bila totalna suprotnost od sestre. Nisu imale zajedničke prijatelje, retko su ih viđali zajedno.

- Bile su različite. Jasmina je studirala, a Smiljana se jedva provlačila u školi - kaže Stjepan, meštanin Palovca.

Dok je Jasmina studirala, Smiljana je povremeno konobarisala u lokalnom kafiću.

Meštani su se podelili oko motiva ubistva. Jedni veruju da je motiv ljubomora, drugi da je Jasmina ubijena zbog imanja.

- Jasmina je bila zgodna. Sitna, ali zgodna. Smiljana nije. Ona je više onako krupni tip. Možda su bacile oko na istog čoveka pa se posvađale - kažu meštani. Nekako u vreme Jasmininog nestanka Smiljana je rodila prvo dete, ali niko ne zna ko je otac - kažu meštani.

- Ne znam kako je mogla tolike godine da živi pored mrtve sestre. Svakog dana je odlazila u kladionicu, češće nego muškarci - kaže Stjepan. Misli da Smiljana ima teških psihičkih problema, drugačije ne može da objasni život pored leša u zamrzivaču.

"VIDOVNJAK NAM JE PRE ČAK 15 GODINA REKAO DA JE JASMINA UBIJENA"

Rođak Jasmine Dominić (23), koji nije želeo da se predstavi, otkrio je da je na slučaju Jasmininog nestanka radio čak i vidovnjak, čijeg se imena ne seća.

- Ja sam pre 15 godina angažovao vidovnjaka iz Bjelovara. Rešio je policiji nekoliko slučajeva i mislio sam da može pomoći i oko Jasmine. Rekao je odmah da je ubijena i zakopana i čak lokaciju gde je zakopana, ali telo tamo nije nađeno - rekao je.

Na pitanje da li je policija pretraživala ranije kuću u kojoj je nađeno telo, odmahnuo je rukom.

- Ma to su oni samo površinski. Tražili su po dvorištu, oko kuće, ali u kući očigledno nisu gledali - ogorčeno kaže.

VIDEO: U kraljevačkoj bolnici u zamrzivaču pronađeno 13 mrtvih beba

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr/Index.hr/24sata.hr/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    19. februar 2019 | 14:41

    Psihopate lako prolaze poligraf jer zbog nefunkcionalne savesti ne mogu da osete krivicu.

  • Jovan Ktć

    19. februar 2019 | 19:17

    Kako je moguće da niko drugi nije otvorio zamrzivač ( roditelji) 15 godina?!? Plaćala se struja za nekorišćen zamrzivač sve to vreme? Nikome nije bilo sumnjivo?

  • Ella

    20. februar 2019 | 12:58

    Kako 18 godina nije se zamrzivač pokvario.i niko iz te kuće nije čeprko ili otvorio zamrzivač .makar flašu vode da stavi. strašno moja deca su nemirna i sve čeprkaju, verovatno neko je znao al ćutao je.sve je to malo čudno. Većinom ono što je zabranjeno da radiš ti uradiš.ona im je zabranila da diraju zamrzivač i niko se nije pitao zašto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA