≫ 

Završena obdukcija pokojne Jasmine: Svi čekaju nalaze, na njenom telu pronađena sasušena krv

Uskoro će biti poznati rezultati obdukcije

  • 0

Oko 10 časova počela je obdukcija nad telom Jasmine Dominić, koja je pronađena u zamrzivaču porodične kuće u Palovcu, a gde je možda provela i 19 godina. Nakon toga je objavljena umrlica pokojne Jasmine, na kojoj stoji da će sahrana biti sutra u 15 časova.

Obdukcija je sprovedena na Odeljenju patologije Županijske bolnice Čakovec. Obdukciju tela su izvršili patolog čakovečke bolnice u prisustvu kriminalističkih tehničara PU međimurske. Čitav proces je trajao dva i po sata, pa je završen oko 12:30 časova, javlja N1. Sada policija samo čeka nalaze.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok smrti nesrećne Jasmine je napuknuće lobanje. Dobila je najmanje dva udarca u glavu, prenosi Jutarnji.hr.

PRONAĐENA KRV NA GLAVI

Veliki problem predstavlja to što je telo potpuno ukočeno, još uvek savijeno u položaju u kojem je bilo zaleđeno godinama - sa glavom napred kod nogu. Jedan od prvih zadataka patologa bio je da odstrane sasušenu krv koja se nalazi na glavi, da pronađu eventualnu ranu, da ustanove način njenog nastanka i da li  je ona bila smrtonosna.

Za to vreme zakonski rokovi, da se osumnjičena sestra Smiljana Srnec izvede na ispitivanje pred državnim tužilaštvom i sudijom koji vodi istragu u Varaždinu, polako se bliže kraju. Ali Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu želi da sačeka nalaz obdukcije.

OBJAVLJENA UMRLICA

Hrvatski mediji su preneli da je objavljena umrlica Jasmine Dominić, a ona će biti sahranjena sutra u 15 sati na lokalnom groblju u Palovcu.

Majka Katarina je stigla u porodičnu kuću u kojoj je pronađen leš. I ona bi trebala da bude ispitana u policiji.

Sliku umrlice pogledajte OVDE.

Jasmina se vodi kao nestala od 2000. godine Foto: Nestali.hr

DANAS SMILJANU ISPITUJE DORH

A Državno tužilaštvo još nije ispitalo Smiljanu Srnec, Jasmininu sestru koja je u subotu uveče uhapšena. Očekuje se da će to uraditi danas, nakon nalaza obdukcije.

- Županijsko državno tužilaštvo je još nije ispitalo. Danas neće biti ispitana, videćemo kako će se sutra razvijati situacija - rečeno je juče u varaždinskom Županijskom državnom tužilaštvu.

- Nemamo još određeno za šta će se ona teretiti. Kako se za sada sumnja da je možda ubila sestru, to bi se kvalifikovalo kao krivično delo ubistva - rekli su za Index.hr.

Podsetimo, juče je nezvanično objavljeno kako se Smiljana Srnec u razgovoru sa istražiteljima slomila i sve priznala.

Dobro obavešten izvor juče je za Index, rekao da Smiljana Srnec ubistvo sestre nije priznala na jedinom zvaničnom ispitivanju koje je dosad obavljeno, a na kojem je ispitana kao osumnjičenica. Samim tim to se ne može koristiti kao dokaz protiv nje.

(Telegraf.rs/Index.hr/Jutarnji.hr/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA