≫ 

U Crnoj Gori od gripa je ukupno umrlo 11 osoba, a samo prošle nedelje četiri

Od početka sezone, u Crnoj Gori ukupno je evidentirano 11 smrtnih slučajeva, žrtava virusa gripa

  • 0

Četiri pacijenta preminula su protekle nedelje u Crnoj Gori od komplikacija izazvanih infekcijom virusa gripa.

Preminule su tri žene starosti od 61. do 67 godina i 81. godišnji muškarac, prenosi RTCG pozivajući se na Dnevne novine.

Od početka sezone, u Crnoj Gori ukupno je evidentirano 11 smrtnih slučajeva, žrtava virusa gripa.

U najnovijem izveštaju Instituta za javno zdravlje (IJZ) koji obuhvata period od 11. do 17. februara navedeno je da je samo jedan od četiri preminula pacijenta bio vakcinisan protiv gripa.

Četiri pacijenta preminula su protekle nedelje u Crnoj Gori od komplikacija izazvanih infekcijom virusa gripa Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Inače, u posmatranom periodu u Centru za medicinsku mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje laboratorijskim putem potvrđeno je 35 slučajeva infekcije virusom gripa.

- Za sada se registruje epidemijsko javljanje sa srednjim intenzitetom aktivnosti gripa i širokom geografskom rasprostranjenošću - poručuju iz Instituta za javno zdravlje.

Najveći broj obolelih od bolesti sličnih gripu je registrovan u uzrastu od 20 do 64 godine 458 obolelih, dok je najviša incidencija registrovana u uzrastu od pet do 14 godine i u uzrastu mališana do četiri godine.

VIDEO: Šta su to vakcine i kako funkcionišu?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA