≫ 

Sarajlija se posvađao sa ženom, pa zapalio potkrovlje: Porodica bila u kući za vreme požara, vatra pretila da uništi sve

U požaru je povređen jedan vatrogasac

  • 0

U požaru koji je prekjuče oko 14.15 sati izbio na kući u naselju Širokača u starom delu Sarajeva, lakše je povređen pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Vlasnik kuće N. M. navodno je posle svađe sa suprugom, izrevoltiran je otišao u potkrovlje kuće, a potom ga i zapalio. Da se nešto čudno događa primetila je unuka piromana, koja je s bakom bila u prizemlju kuće.

Ona je prvo čula lomljavu i udarce koji su dolazili iz potkrovlja, posle čega je izašla i ugledala plamen koji je kuljao kroz prozore. Potom je dozivala drugog dedu, oca svoje majke, koji živi u blizini.

- Vikala je: „Dedo, dedo, gori kuća“. Pozvali smo vatrogasce - kazao nam je jedan od komšija.

Prema njegovim rečima, N. M. je do dolaska vatrogasaca i policije pobegao i niko ne zna gde se nalazi. Nezvanično saznajemo da se N. M. i ranije svađao sa suprugom i pravio probleme i da, navodno, ima psihičkih problema.

U gašenju požara angažovana su tri vatrogasna vozila. Na licu mesta saznajemo da su vatrogasci imali problema, jer je prilikom intervencije jedan od kolega propao kroz balkon na prvom spratu nakon što je popustila šperploča.

U požaru je povređen jedan vatrogasac Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

OPEKOTINE NA RUKAMA

- Spretni vatrogasac uspeo je da se uhvati za gvozdenu ogradu balkona i nekako je skočio na sigurno. Gelenderi su se ugrejali pa je tako zadobio opekotine ruku. Teže posledice sprečile su rukavice - ispričao nam je očevidac.

Tako je na teren stigla i ekipa Hitne pomoći koja je odmah zbrinula vatrogasca.

Vatrogasci su ugasili požar za 15 minuta, ali je ostala jedna ekipa da dežura, odnosno raskopa šutu i građu, kako se požar ponovo ne bi aktivirao.

U sarajevskoj policiji nisu komentarisali ovaj slučaj. Potvrdili su nam da su obavešteni o požaru i da su na teren izašli policajci, a da će se više znati nakon što bude obavljen uviđaj.

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA