Bivšem policajcu koji je pretukao ćerku određen pritvor: Ćerku unakazio, isčupao joj kosu i ukrao novac, majka opisala pakao u kom su živeli (FOTO)

Majka devojčice je za hrvatske medije ispričala kroz kakvu tortoru prolazi njihova porodica

  • 5

Slučaj bivšeg policajca (46) iz Hrvatske koji je u petak 15. februaru brutalno pretukao svoju ćerku (14) šokirao je čitav region. Nasilni otac S.F. je sada uhapšen i određen mu je pritvor od 30 dana. O ovoj situaciji se oglasila i devojčicina majka koja je za hrvatske medije opisala u kakvom paklu je porodica živela zbog ovog čoveka.

Nasilnik je krivično prijavljen zbog osnovane sumnje da je počinio dva krvična dela povrede detetovih prava, kao i krivično delo telesnih povreda, završio je u istražnom zatvoru kako ne bi mogao da utiče na svedoke i da ponovi zločin.

"Nije pitanje da li će me bivši muž ubiti, nego kada će. Ja znam da će me ubiti. Ali pre toga želim da učinim sve da zaštitim svoju decu, i želim da podignem institucije na noge, ne samo zbog moje porodice, nego radi sve dece koja imaju očeve nasilnike i zbog svih žena koje ćute o zlostavljanju jer se boje", rekla je E.D.F. majka devojčice koja je bila u bolnici, kada je S.F. pretukao njenu ćerku. Zlostavljana žena se od supruga razvela 2016. godine, a počeo je da je zlostavlja od 2013. godine kada je rodila sina.

Devojčica je pretrpela jezive povrede Printskrin: Youtube/24sata

DEVOJČICA IZAŠLA IZ BOLNICE

- Ćerka je juče izašla iz bolnice, a ja sam odmah u ponedeljak očistila kuću, celu noć sam prala krv sa njene odeće, a oni su tek u utorak došli da obave uviđaj u kući, ranije su ga obavili van kuće. Policija me zvala u utorak ujutro, 15 minuta pre nego su stigli. Javili su mi da dolaze sa njim i očekivali su da budem u kući, ali rekla sam im da ne mogu.

Otišla sam kod komšije i videla sam ih kroz prozor. Došli su oko 9 i videla sam kako bivši izlazi iz auta bez lisica, sa smeškom na licu, zapalio je cigaretu, rukovao se sa svojim kolegama. Zadržali su se oko sat i po i ja sam u međuvremenu zvala TV ekipu i kad su policajci videli medije, odmah su ga izveli u lisicama - priča E.D.F.

- U jednom su me trenutku nazvali da me pitaju gde stoje pantalone mog bivšeg muža. Zamislite, nisu me pitali gde je krvava odeća mog deteta, nego gde su njegove pantalone – šokirana je E.D.F.

PRETUKAO ĆERKU I OTEO JOJ PARE

Kaže da je njen bivši muž oteo pretučenoj ćerki novčanik u kojem je bilo nešto više od 95 evra koje je devojčica uštedela za matursko putovanje. Novčanik je nestao zajedno sa dokumentima, a žena kaže kako je policija dopustila njenom bivšem mužu da zadrži novac jer je rekao da je njegov.

S ličnom kartom devojčice koja je bila u novčaniku takođe bi moglo da bude problema, jer zakon predviđa, kaže E.D.F. da jedan roditelj podnosi zahtev za izdavanjem, a drugi je podigne kada je gotova.

Krađu novčanika E.D.F. je morala da ide da prijavi u policijsku stanicu u Petrovoj, i da je sa sobom povela ćerku i tako je dodatno istraumatizovala.

Ocu je određen pritvor od 30 dana Foto: Facebook

"OSUĐENA SAM NA ŽIVOT SA ZLOSTAVLJAČEM

Zlostavljana žena sada svake sekunde živi u strahu jer njen bivši suprug, onoga trenutka kada se nađe na slobodi, može da dođe u njihovu zajedničku kuću na koju ima pravo jednako kao i ona. Tamo on ima svoju sobu koju koristi.

- Osuđena sam na život sa zlostavljačem ili na život pod mostom – govori E.D.F. čija su deca trenutno kod njenog brata.

Pretučena devojčica psihički je loše i ne želi da se vrati u kuću koja je podseća na traumu brutalnih batina, a njen sedmogodišnji brat, dečak sa autizmom i Aspergerovim sindromom, duboko je potresen, pita se šta je skrivio i plače jer nije uspeo da zaštiti sestru.

- Jadna je, tata joj je iščupao pola kose i sad ona plače, želi da se ošiša na ćelavo. Još ima masnicu na oku pa mora da stavlja kapi u oči. Telo joj je isto puno masnica i sad je još sva jadna jer je nestao njen novac i tužna je jer se boji da neće moći da ide na matursko putovanje - ispričala je majka devojčice.

BIVŠI SPECIJALAC

S. F., rodom je iz Gunje i bivši je pripadnik specijalne policijske jedinice Alfa. U Zagrebu je završio srednju policijsku školu, a iz Alfi se penzionisao 2005. godine. Prema rečima njegove žene, porodicu zlostavlja već godinama.

Ona je ispričala da je sa sinom i ćerkom pobegla od njega 2014. godine i sakrila se u sigurnu kuću. Ona navodi da je za nasilje nad njom, čemu su svedočila i deca, osuđen te iste godine i dobio je 16 meseci zatvora, ali je odslužio samo 10 meseci i pušten je, kaže, zbog dobrog vladanja.

Zvanično su se razveli 2016. godine i dodeljeno im je zajedničko starateljstvo nad decom, iako je on bio osuđeni porodični nasilnik.

Istraga je u toku Foto: Wikipedia/Orlovic

- Počeo je da pije negde 2008, 2009. godine, a da me tuče 2013. i godinu kasnije sam s decom pobegla u sigurnu kuću, ali on je pokušavao da me nađe. Razvod je zvanično okončan 2016. godine. Deca su dodeljena meni, iako je po zakonu starateljstvo nad njima zajedničko i bez njegovog potpisa ne mogu ništa, ni kad se deca upisuju u školu ni išta vezano za njih - rekla je ona.

Ne seća se tačno kada, ali navodi da je bilo pre tri ili četiri godine, kad im je sin pohađao vrtić, njen je bivši muž pretio vaspitačicama. Ističe kako tad nije bila prisutna, pa ne zna šta im je tačno rekao i kako im je pretio, a bilo je vezano za njihovog sina kojeg je jedno dete u vrtiću istuklo, a niko im iz vrtića to nije javio.

Za te pretnje dobio je 2 godine i 9 meseci zatvora, a kaznu je služio u Gospiću.

PROTEST NA TRGU

Sledeće nedelje E.D.F. planira da okupi oko sebe ljude koji budu voljni da odu na Markov trg pred zgradu vlade.

- Želim tamo da pitamo ministra policije ko je odgovoran što moju decu niko nije zaštitio. I želim da pitam ministarku Murganić zašto mi niko tokom razvoda nije rekao da sam mogla tražiti isključivo starateljstvo i da su brakorazvodna parnica i podela imovine dva odvojena postupka.

Umesto toga, oni su meni pretili prijavama ako decu jednom mesečno ne odvedem u zatvor da ih otac vidi. A šta je sa pravima moje dece? Zašto niko njih nije pitao šta osećaju i šta žele – govori ogorčena i očajna zlostavljana žena.

(Telegraf.rs/24sata.hr/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dona

    20. februar 2019 | 18:27

    Ovo je strašno samo izgleda da toga ima na svim područjima bivše.A te neraskidive veze kolega takodje su strašne.Oni njega razumeju da prebija decu, ženu ,komšije ga se boje a možda i kolege.

  • obezbedjenje iz pozarevca

    20. februar 2019 | 16:23

    Svakom dođje kraj,pre ili kasnije!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA