Smiljana sada i zvanično optužena za brutalno ubistvo: Otkriven uzrok smrti nesrećne Jasmine (FOTO)

Ovaj slučaj je šokirao čitav region, pa i svet

  • 1

Smiljana Srnec (45) više nije osumnjičena, nego optužena za ubistvo sestre Jasmine Dominić, prenosi Večernji.hr.

Kako je rekao portparol Županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu Darko Galić, počeo je da teče rok od osam dana za žalbu na rešenje o istrazi.

Donošenjem rešenja o sprovođenju istrage u postupku S. Srnec nije osumnjičenica, nego se prema zakonskoj terminologiji sad radi o optuženoj koja se sumnjiči da je tokom leta 2000. u porodičnoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru zadavši joj dva ili više snažnih udaraca tvrdim predmetom po glavi.

- Time joj je nanela višestruke prelome u području glave, što je uzrokovalo njenu smrt. Istraga će se nastaviti nakon pravosnažnosti rešenja koje smo izradili. Okrivljena i njen advokat imaju pravo na žalbu, pa treba prvo rešiti pitanje žalbe, a nakon toga može da se nastavi sa sprovođenjem istrage, odnosno konkretnim ispitivanjem svedoka i sprovođenju drugih istražnih radnji - rekao je Galić.

Smiljana Srnec je optužena za ubistvo svoje sestre Foto: Profimedia

Podsećamo, Jasmina je nestala 2000. kada je imala 23 godine, a majka je nestanak prijavila tek pet godina kasnije. Sestra Smiljana je navodno sve zavaravala pričom da je sa sestrom u kontaktu i da je otišla da radi na kruzeru.

Studirala je u Zagrebu ali je često dolazila u porodičnu kuću u Palovcu. Otac je radio u Sloveniji, a majka u Nemačkoj.

Telo nesrećne Jasmine je pronađeno u subotu u zamrzivaču u porodičnoj kući. Policija veruje da je tu bilo punih 19 godina. Telo je otkriveno kada je porodici isključena struja, pa je iz kuće krenuo da se širi nesnosan smrad.

Jasmina je juče sahranjena na lokalnom groblju uz prisustvo velikog broja prijatelja, članova porodice i komšija.

Sahrana Jasmine Dominić Foto: index.hr

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    21. februar 2019 | 15:37

    Zavaravala ih pet godina a roditelji nikako da sami za to vreme ne poteče da vide cerku. Verovatno su slali novac za studije a sestra trosila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA