≫ 

Bacali otrov psima, pa ih bacali u jamu i žive zatrpavali zemljom: Monstruozni slučaj masovnog trovanja

Građani i udruženja za zaštitu životinja u Severnoj Makedoniji javno pozivaju na odgovornost

  • 10

Jeziv i užasan pomor pasa koji se dogodio u Pehčevu, na istoku Severne Makedonije zgrozio žitelje u celoj državi. Neko je u ovom gradiću potrovao kerove, a komunalne službe su ih sa bagerima skupljali, bacali u jamu, a neke i žive zatrpavali zemljom.

Aktivisti udruženja za zaštitu životinja Pro-anima iz Pehčeva su snimili tu jezivu scenu i snimak poslali udruženju Anima Mundi u Skoplju, koje ih je objavilo na svojoj Fjesbuk stranici.

Ovaj monstruozni slučaj masovnog trovanja pasa i još jezivijeg uklanjanja lešina sa ulica Pehčeva izazvao je zgražavanje na socijalnim mrežama i u javnosti, a građani i udruženja za zaštitu životinja javno pozivaju na odgovornost.

- Jedno kuče su mi otrovali. Deca su htela da ga pogledaju i pomaze. Tako sam ih uočio. Sreća što sam ih video na vreme, mogla su i deca da se otruju, svedoči Marjančo Dimitrov, koji je u pomoru pasa u Pehčevu izgubio svoju kucu Lisku.

On je samo jedan od mnogih koji je izgubio svog ljubimca, a koliko je potrovano uličnih pasa skitnica niko tačno ne zna.

Otrovan pas, Foto: Fejsbuk

- Odvratne, umobolne slike i snimci koji su stigli do nas svedoče o masovnom i organizovanom trovanju životinja u Pehčevu. Ceo grad, ljudi, a pre svega deca su izloženi opasnosti od otrova koji je satro mnogo domaćih miljenika i pasa koji nemaju svoj dom, reaguju iz Anima Mundi.

- Ažurna su samo komunalna preduzeća koja sa bagerima sakupljaju mrtve, ali i još uvek žive životinje koje dušu ispuštaju u čeljustima bagera. Ovakva brutalnost do sada nije viđena. Tražimo hitnu policijsku istragu i najstrožije kazne za trovače, reaguju zgroženi žitelji Pehčeva.

Nakon burnih reakcija i osuda u javnosti oglasili su se iz opštine Pehčevo.

- Ovih dana smo svedoci razbacanog otrova u pojedinim reonima grada. Izvršeno je svirepo trovanje životinja, a time je indirektno ugroženo i puno dece, saopštili su iz opštine, ne objašnjavajući šta rade sa psima lutalicama.

Gradonačelnik Pehčeva, Dragan Trenčovski kaže da je pomor pasa prijavio policiji.

- Naša obaveza je da ubijene životinje dislociramo i da dezinfikujemo ta mesta, ali način na koji su sakupljani nije human. Zato smo pokrenuli inicijativu da službe utvrde ko je odgovoran za taj čin. Slučaj smo prijavili u MUP, a policija ispituje ko je izvršio masovno trovanje, izjavio je Trenčovski za agenciju Makfaks.

VIDEO: Svinjskim mesom truju pse

(D.J./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YU 2

    21. februar 2019 | 19:26

    Ljudima u bratskoj Makedoniji treba pomoći u borbi za zaštitu pasa,još se nije oglasilo ovo naše udruženje ali vidim komentare podrške,osetljiva je to tema i svaka pomoć bi im dobro došla.

  • Zoran

    21. februar 2019 | 20:10

    Nadam se dace ih stici bozja kazna to su za mene monstrumi .

  • Voja

    21. februar 2019 | 18:43

    Sta jeziv slucaj jeziv slucaj je kad dete ide a iza njega copor pasa koji reze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA