≫ 

Upomoć, tata gušiš me! Progovorila devojčica koju je brutalno pretukao otac, bivši specijalac

Otac ju je toliko tukao da je njenom glavom otkinuo i jednu letvu s ograde

  • 1

Bivši specijalac policijske jedinice Alfa pretukao je u petak svoju ćerku na zagrebačkoj Peščenici i potom u alkoholisanom stanju automobilom bežao od policije i izazvao saobraćajnu nesreću.

Podsetimo, S. F. je prema rečima njegove bivše supruge u petak brutalno istukao ćerku.

- Ćerka je bežala od oca koji ju je mlatio i držala ruke ispred glave da se zaštiti, vikala je "upomoć" i "tata gušiš me, nemoj me tući, molim te". Razbio joj je naočare na glavi i mobilni koji nam je jedini vid komunikacije. Pobegla je kod komšije u kuću, ali i komšija je pobegao, otac ju je tamo našao, izvukao van i nastavio da je tuče, a njenom glavom je otkinuo i jednu letvu s ograde. Vukao ju je po asfaltu i rastrgao majicu. Pušten je iz zatvora gde je bio zbog pretnji vaspitačicama u vrtiću, za šta je dobio 2,5 godine zatvora, a 2014. je bio osuđen na 16 meseci zatvora zbog porodičnog nasilja (tad je odležao jedva 10 meseci), pušten je u januaru na uslovnu zbog dobrog vladanja i jer je insistirao da čuva decu dok sam ja na operaciji. Ovo je prvi put da je digao ruku na dete - ispričala je majka.

Pretučena ćerka odlučila je da stane pred kamere i iznese svoju priču.

- Niko me nije pitao da li želim da idem kod njega ili ne želim. Volela bih da se deca pitaju kako je njima, da li žele da neko bude blizu njih ili ne - rekla je pretučena devojčica za hrvatski mediji "Provjereno".

Kreće postupak protiv policajaca

I policija će odgovarati što nije odmah reagovala na pozive majke, Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

U nedelju je Index objavio i snimke razgovora majke s policajcima iz stanice Maksimir, zbog čega je sad načelnik PUZ-a podneo zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv dvoje policijskih službenika.

- Načelnik Policijske uprave zagrebačke (PUZ) podneo je zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv dvoje policijskih službenika PUZ-a zbog utemeljene sumnje na počinjene povrede službene dužnosti i to za policijsku službenicu Operativnog komunikacijskog centra policije zbog nedoličnog ponašanja u službi i policijskog službenika IV. policijske stanice Zagreb (Maksimir - Peščenica) zbog nesavesnog, nepravovremenog ili nemarnog izvršavanja službenih obaveza i nedoličnog ponašanja u službi - odgovorili su Indexu iz PUZ-a.

VIDEO: Decu u 90 odsto slučajeva zlostavljaju bliske osobe

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbt

    22. februar 2019 | 00:25

    I mene su ti isti pretukli zbog leka u torbici. Gde su se nakon 3 meseca izvinuli i vratili mi. A onaj sto me je udarao u glavu neka mirno spava. Posao je posao a bezobrazluk je nesto drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA