≫ 

Student iz BiH koji je prošle godine uhapšen u Turskoj, konačno može da se vrati kući

Proces protiv njega u Turskoj i dalje traje

  • 0

Iako proces protiv studenta Selmira Mašetovića, koji je u maju prošle godine uhapšen u Turskoj, nije okončan, mladić je ipak dobio dozvolu da se vrati u BiH.

Kako je potvrdio otac mladića Husein, sud u Ušaku juče je doneo odluku da se ukida zabrana napuštanja Republike Turske i da njegov sin posle završetka administrativnih formalnosti može da se vrati u svoju domovinu. Husein Mašetović, takođe, ističe da proces protiv studenta i dalje traje.

Datum nastavka suđenja nije poznat, ali svakako da ukidanje zabrane napuštanja države u kojoj je uhapšen predstavlja pozitivan signal u nastavku slučaja.

Podsetimo, Mašetović je uhapšen pod optužbom da je pripadnik pokreta Fetulaha Gulena, koji turske vlasti smatraju terorističkom organizacijom.

On je nakon hapšenja jedno vreme bio u pritvoru, a zatim mu je sud u Ušaku naložio da do kraja suđenja jednom nedeljno mora da se javlja policijskoj stanici uz zabranu napuštanja Turske.

Kako saznaje Klix, još jedan muškarac koji je uhapšen pod sličnim okolnostima kao Selmir, zbog saradnje sa Tužilaštvom je dobio uslovnu kaznu.

(Telegraf.rs/Avaz.ba/Nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA