Policija pretresla kuću pokojne Jasmine: Dokaze su izneli u kesama, na licu mesta bila i porodica okrivljene Smiljane (FOTO) (VIDEO)

Tokom pretresa kuće prisustvovali su Smiljanina ćerka i zet, kao i muž i advokat, koji će je braniti na sudu

  • 0

U petak ujutro policija je započela pretres kuće ubijene Jasmine Dominić u Palovcu. Nekoliko policajaca u civilu i nekoliko njih u policijskim prslucima bilo je unutra. Uzeti su neki dokazni materijali koje su policajci iz kuće iznosili u vrećama.

U kući se su bili ćerka okrivljene Smiljane Srnec, kao i zet, a pojavio se i Smiljanin suprug. Zajedno sa njima u kući je i advokat koji je Smiljani dodeljen po službenoj dužnosti, a koji će je zastupati u postupku za ubistvo sestre Jasmine.

Pretres kuće završio se oko 11 sati. Advokat Smiljane Srnec Krešimir Kovačić rekao je da nema komentara.

Ovo je već drugi pretres ove kuće. Prvi je bio u subotu kada su telo pronašli u zamrzivaču. Kako prenose hrvatski mediji, policija traži oružje kojim je ubijena Jasmina Dominić jer imala je povrede na glavi koje su nastale usled više udaraca tupim predmetom.

Podsetimo, Smiljanu Srnec terete da je sestru Jasminu Dominić (23) usmrtila tokom leta 2000. zadavši joj dva ili više snažnih udaraca tvrdim predmetom po glavi. Telo je potom sakrila u zamrzivač, a ono je sasvim slučajno pronađeno sada, 19 godina kasnije. Smiljani Srnec je određeno mesec dana pritvora.

Jasmina je sahranjena u sredu na lokalnom groblju Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia/Wikipedia/Suradnik13

OTAC PRIJAVIO NESTANAK 2000. GODINE, ALI MU NISU VEROVALI

Martin Dominić, otac ubijene Jasmine, prijavio je njen nestanak policiji još 2000. godine, ali nisu ga shvatili ozbiljno, javlja Jutarnji.

Dominić je policajcu ispričao kako Jasmine nema, zabrinut je šta mu je sa ćerkom. Govori mu kako u porodičnoj kući u Novoj ulici 29 u Palovcu žive dve ćerke - Smiljana i Jasmina, koja studira politologiju u Zagrebu i dolazi kući uglavnom vikendom i tokom praznika.

Policajcu priča kako on kao klesar radi na terenu u Sloveniji, a supruga je na privremenom radu u Nemačkoj. Smiljana mu, ipak, govori kako se redovno čuje sa Jasminom, ali spominje i da je, navodno, otišla u Pariz, odakle se javlja, da je našla dečka Japanca, i da je, navodno, otišla na kruzer.

Policajac je sve zapisao, preneo svom nadređenom, ovaj je to prokomentirao sa svojim kolegama i zaključili su da ništa ne upućuje na to da je Jasmina nestala. O poseti Martina Dominića PU međimurskoj nema pisanog traga - činjenica da je otac došao zbog sumnje da mu je ćerka nestala, nije uvedena ni u dnevnik događaja, doznao je Jutarnji.

Sestra Smiljana je osumnjičena za Jasminino ubistvo Foto: Profimedia

ISPOVEST PRIJATELJICE

- Svih ovih godina bila sam uverena da je Jasmina živa. Iako sam čula svakakve priče - da je pobegla, da se ubila - znala sam da ona nije takav tip. Ta je devojka bila sportista, izvrsna učenica, dobra prijateljica - suznih očiju govori Dijana, jedna od Jasmininih školskih prijateljica.

Od petog do osmog razreda intenzivno su se družile i proživljavale svoje tinejdžerske dane.

IDILIČNO DETINJSTVO

Tih osamdesetih godina ona je obožavala Patrika Svejzija, a ja Toma Kruza. Cela joj je soba bila oblepljena njegovim posterima, a obožavala je i njegov film "Prljavi ples". Slušali su se Tajči i Plavi orkestar, pa smo često pevale. Volela je i ona da zapeva, i da se zabavlja, ali naša druženja u to vreme bila su na livadama, igralištima... Nije bilo mobilnih telefona ni videoigara - kaže Dijana, koja je sa Jasminom delila prvo mesto na republičkom takmičenju iz biologije.

- Nakon što smo upisale srednju školu, svako je otišao svojim putem. Naši susreti sveli su se na slučajne susrete u prolazu i diskoteci. Zadnji put videla sam je na autobuskoj stanici, tad je već studirala. Znala sam da je sretnem i u diskoteci, ali krajem devedesetih više je nisam viđala - govori Dijana i dodaje kako se poslednja tri dana oseća kao da je u vakumu.

- Prošlu nedelju mama mi je rekla: "Jesi li čula, našli su Jasminu!". Moja prva reakcija bila je: "Stvarno? Znala sam da je negde živa". A onda mi je rekla način na koji je pronađena. Otkad sam čula da je bila u zamrzivaču, nalazim se u košmaru. Pa se pitam: "Bože, bila je tako blizu, kod kuće. Pa zar niko nije nešto osetio, video, čuo... - pita se Dijana.

Kuća gde se Jasminino telo nalazilo 19 godina Foto: Profimedia

NIJE SE ŽALILA NA SESTRU

Dodaje da se Jasmina nikad nije žalila ni na sestru ni na roditelje, a i sa prijateljima nije nikad raspravljala o tome.

- Naše su teme bile simpatije, škola... Žao mi je zbog svega - kaže Dijana.

Nakon što joj je telo 19 godina ležalo zgurano u zamrzivaču, nesrećna devojka našla je svoj mir na groblju u Palovcu. Sahranili su je uz pesmu “Ima jedna duga cesta”.

Podsetimo, Jasminin nestanak zvanično je prijavljen tek 2005. godine, kad je majka otišla na policiju. Njeno telo pronašli su u zamrzivaču ispod stepenica porodične kuće u kojoj živi njena sestra Smiljana Srnec (45) sa porodicom.

Kako dalje piše Jutarnji, zbog svega vlada nelagoda među međimurskim policajcima, jer je pet godina izgubljeno nepovratno od prve prijave nestanka do prijave koja je formalno zavedena 16. avgusta 2005. godine.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA