"Niko tragediju u Pagu nije mogao da predvidi, bio je brižan otac": Najstarija ćerka je sama tražila da ode od kuće, tvrdi socijalna radnica

Da ih nisu nadzirali bilo bi i gore, smatra službenica koja je bila zadužena za porodicu Rođak

  • 0
Josip Rođak, Karica Rodjak Rođak, majka dece koje je otac bacio sa terase, , Pag,

Foto: Facebook

Bivša radnica Centra za socijalni rad u Pagu koja je do odlaska u penziju 2014. godine obilazila porodicu Rođak, rekla je Jutarnjem listu kako je porodica godinama bila pod nadzorom. Zločin oca, Josipa Rođaka, koji je u četvrtak bacio četvoro dece sa prvog sprata porodične kuće potresa region.

- Ja sam pratila tu porodicu, a nastavila je moja koleginica. Nažalost, bilo je razloga da budu pod našim nadzorom i centar je u tom smislu dosta uradio. Bilo bi mnogo gore da nije, a stalno su bili pod našom pažnjom - rekla je.

"BRIŽAN OTAC", NARUŠENI ODNOSI

Opovrgnula je medijske napise da je najstarija kći, koju majka ima iz prvog braka, izuzeta iz porodice zbog zanemarivanja, odnosno da je bežala od kuće kao što neki tvrde.

Devojčica je izmeštena iz porodice zbog narušenih odnosa, ujedno bivša socijalna radnica tvrdi da je Josip Rođak bio brižan otac Foto: Facebook/Josip Rođak

- Ta je devojka odrastala u uslovima koji nisu bili idealni, ali smo na kraju morali da je izmestimo iz porodice zbog narušenih odnosa sa očuhom. Ona je zapravo tražila da ode iz kuće - rekla je bivša socijalna radnica ističući da je otac bio brižan prema svojoj deci.

ZAVISNI O OCU

- Ne znam šta se dogodilo. Kad sam čula, ostala sam zaprepašćena. Ja sam ih godinama pratilo i tako nešto nisam mogla nikada da pretpostavim. Takav postupak oca ne može niko da predvidi - kaže i naglašava da je žena bila zavisna o svom suprugu na više načina.

Zatečene scene u kući Foto: Index

Foto: Index

Foto: Index

- Majka je bila pod njegovim uticajem. On je jedini radio, a ona je bila bez škole, zavisila je od njega materijalno i socijalno, u svakom pogledu. Nije imala puno manevarskog prostora, on joj je diktirao život - rekla je i dodala da su deca prilikom obilaska (do početka 2014. godine), a tada ih je bilo troje, bila uredna i čista te da nije bilo tragova zapuštenosti.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA