≫ 

Hrvatska ministarka nije imala važeću vozačku kad je autom naletela na dete, plakala dok je pričala sa policijom

Navodno je devojčica istrčala iz grmlja pred automobil ministarke

  • 7

Automobil ministarke regionalnog razvoja Hrvatske Gabrijele Žalac naleteo je u Vinkovcima na dete koje je prelazilo put van obeleženog pešačkog prelaza, navodi Index.

Ministarka lično je upravljala vozilom, nezvanično saznaje Media servis.

Devojčica ima teške povrede: prelom desne potkolenice, kao i prelom još nekoliko kostiju. Nastavak lečenja operativno u KBC-u Osijek, nije životno ugrožena - za N1 je potvrdio dr Goran Lasić.

Policija je u saopštenju potvrdila da vozač, čiji identitet nije navela, već samo da se radi o 40-godišnjoj osobi, nije imao važeću dozvolu u trenutku nesreće.

- S obzirom da je vozač upravljao vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, u skladu sa člankom 196. st.1 Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000 kn, odnosno 500 kn ukoliko se plati na mestu utvrđenja prekršaja, što je vozač odmah uradio - stoji u policijskom saopštenju.

DEVOJČICA ISTRČALA IZ GRMLJA?

Navodno je devojčica istrčala iz grmlja pred automobil ministarke. Prema rečima svedoka, ministarka je ušla uplakana u policijski kombi i unutra je plakala dok je davala iskaz.

Oglasili su se i iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije.

- Danas u Vinkovcima, oko 10 sati, u Ulici Ćirila i Metodija, pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obeleženog pešačkog prelaza istrčalo je 10-godišnje dete. Dete je žurno kolima Hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gde je konstatovan prelom potkolenice. Obzirom na šok za obe porodice, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o celom slučaju oglasiće se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posetiće povređeno dete - saopšteno je iz Ministarstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Jova

    9. mart 2019 | 16:32

    Jaka ministarka iz jake zemlje, nema šofera pa primorana da lično izigrava šofera.

  • ortodox RS

    9. mart 2019 | 14:49

    I naravno dete je krivo.U RS je tako ministri i njihove mnogobrojne ljubavnice mladje dobi ne podlezu zakonu.

  • Jeretik

    9. mart 2019 | 16:50

    "Dete je žurno, kolima hitne pomoći odveženo...". Ako nije odvežno hitno, onda su i kola žurne pomoći a ne hitne pomoći. Al im je jezik...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA