Tužilaštvo u BiH traži da se osudi Elfeta Veseli: Ova žena monstrum je masakrirala srpskog dečaka (12) koji se vratio u selo po svog psa (VIDEO)

Elfeta Veseli je Slobodanu isekla uvo, obe ruke do lakata i prste na nogama, a zatim ga je zaklala

  • 62

Tužilaštvo BiH, u završnim rečima, zatražilo je od sudskog veća da proglasi krivim i adekvatno kazni, po komandnoj odgovornosti - komandanta Diverzantskog voda združenih jedinica muslimanske vojske Sakiba Halilovića i pripadnicu tog voda Elfetu Veseli kao počinioca ratnog zločina - ubistva 12-ogodišnjeg Slobodana Stojanovića u leto 1992. godine u zaseoku Bajrići kod Zvornika.

Postupajući tužilac Miroslav Јanjić izričit - svedoci pojedinačno i u međusobnoj korelaciji, te priloženi materijalni dokazi – nesporno su potvrdili navode iz optužnice. Završne reči odbrane planirane su za 29. mart.

Podsećamo, zločin se dogodio na području Zvornika, u blizini mesta Kamenice u julu 1992. Porodica malog Slobodana (12) izbegla je pred hordama Nasera Orića, a dečak se vratio po psa.

Elfeta Veseli ga je dohvatila i izmasakrirala: isekla mu je uvo, obe ruke do lakata i prste na nogama, a zatim ga je zaklala.

Telo Slobodana Stojanovića (12) je pronašao patolog u jami kod sela Donja Kamenica kod Zvornika u starom plavom radničkom mantilu zajedno sa nekoliko ubijenih Srba. U gornjoj vilici nije imao šest prednjih zuba koje su mu izbili.

Stomak mu je bio rasporen u obliku krsta, a metak ispaljen u slepoočnicu iz neposredne blizine. Njegovo telo na obdukciji je pregledao patolog dr Zoran Stanković 6. marta 1993. godine.

- Pronašli smo ga u jednoj jami u obližnjim brdima. Sa telima još nekoliko ubijenih Srba. Bilo je u poodmakloj fazi raspadanja. Dečak je na sebi imao samo stari tamno-plavi radnički mantil. Sa etiketom "Primorje". Ispod - ništa. Identifikovali su ga otac Ilija i majka Desanka - rekao je patolog.

Albanka Elfeta Veseli, iz istog je sela i poznavala je Slobodana. Elfete je imala 32 godine kada je masakrirala Slobodana. Ona je uhapšena u Švajcarskoj 25 godina nakon zločina, ali još uvek nije osuđena.

U ovom slučaju naprasno nestaju svedoci koji su videli kako Albanka nesrećnom dečaku seče uši, nožem para trbuh i na kraju puca u glavu.

Za samo mesec dana, sa svojih dugogodišnjih adresa, nestala je polovina od oko 30 najavljenih svedoka tužilaštva. Desetak očevidaca je isključilo telefone i promenilo broj, a nekoliko njih što su se pojavili na suđenju naprasno su zaboravili sve ključne detalje zločina.

U ranu zoru 4. juna porodica Stojanović bežala je kod kumova u zaselak Dženarike. Mali Slobodan se setio da je zaboravio svog psa. Dok su svi spavali iskrao se i vratio po Lesija.

Preplašenog Slobodana uhvatila je Albanka, skinula ga i zverski ubila. Telo mrtvog dečaka završilo je u jami sa još pet Srba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Retro

    13. mart 2019 | 07:02

    Ja bih najradije ovde primenio sistem reciprociteta. Kako je ona njega mučila i u kakvim je mukama umro, takvu smrt bih ja priredio njoj. Tada bi bar drlimično božja pravda bila zadovoljena. Kažem delimično, jer ona se smradina naživela a on jadan sa 12 godina nije takoreći ni počeo da živi. Monstruma treba ukloniti sa ovog sveta.

  • salko

    13. mart 2019 | 07:52

    Treba je zivu zakopati.Da u agoniji osjeti kako je oduzeti nwkome zivot na tako zvjerski nacin.A one koji su bili sa njom i nisu zaustavili vjesticu javno vjesati, za opomenu nekim buducim zlocincima.

  • Kaliopa

    13. mart 2019 | 07:53

    Sama pomisao na to, ubiti dete je uzasno. Ali jos ubiti ga tako zverski, na najuzasniji moguci nacin, to moze samo teski bolesnik u mozak da ucini, pa jos da zivi tako bez ikakve presude a verujem i bez grize savesti. Sta su deca kriva??? Posle ovog citanja i gledajuci koliko puta godinama unazad na internetu o ovom jadnom detetu, svaki put placem i mislim da niko ziv ne moze ni da zamisli kroz koje muke i bolove je jadno dete prolazilo pre smrti. Koja mucenja je dozivelo. Seci detetu delove tela na zivo, eejjjj alooo, ima li pravdee. Za nju nije kazna dozivotna robija, a ni smrt. Za nju je samo tesko mucenje 24 casa dnevno do kraja zivota... Bog je iznad svih, i njegova pravda jeste spora ali i dostizna, ali pre toga mora joj zivot uzvratiti udarac, onako najjace!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA