≫ 

Zbogom, Davide! Kovčeg s mrtvim mladićem danas zauvek napušta Banjaluku i RS: U ovom austrijskom gradu će odsad počivati

Danas nam je jedan od najtužnijih dana. Danas je 354. dan od kada naš Đakac nije dočekao istinu - objavljeno je na Fejsbuku

  • 39

U utorak je ekshumirano telo Davida Dragičevića iz grobnog mesta u Banjoj Luci, a danas su članovi grupe "Pravda za Davida" na Facebooku najavili da će telo danas biti prebačeno u Viner Nojštad u Donjoj Austriju, gde živi Suzana Radanović, majka nastradalog mladića.

- Danas nam je jedan od najtužnijih dana. Danas je 354. dan od kada naš Đakac nije dočekao istinu. Danas je dan kada naš klinac odlazi iz geta. Budimo ljudi dostojni vrlina koje jedan čovek može da ima. Budimo dostojanstveni kao što smo uvek bili. Danas naš Đakac odlazi u 10 sati ispred Rebrovačke crkve - stoji u objavi grupe Pravda za Davida na Fejsbuku.

Foto: Avaz.ba/G. Dakić

Takođe, na ovoj društvenoj mreži je najavljeno kako će doći do okupljanja članova grupe Pravda za Davida u dvorištu Rebrovačke crkve danas u 9:45 sati, gde će ispratiti telo Davida Dragičevića iz Banja Luke.

Na groblju u Banjaluci okupilo se nekoliko stotina građana, koji su poslednji put ispratili mladića.

Jedna od najpotresnijih scena dogodila se kada je nesrećna majka, sa crnom maramom na glavi, poljubila kovčeg iskopanog sina.

Dok su sanduk sa njegovim telom stavljali u auto čuli su se jauci, a najneutešnija od svih bila je njegova majka Suzana.

Ona je plakala dok su je držali prijatelji, a kada je auto krenuo, pala je u njihov zagrljaj i počela da jeca.

Sanduk sa Davidovim ostacima ispraćen je uz njegovu pesmu "Klinac u getu".

David Dragičević, čije je telo pronađeno 24. marta prošle godine na ušću rečice Crkvene u Vrbas, biće ponovo sahranjen u Austriji u petak, 15. mart.

VIDEO: Bolne scene na groblju u Banjaluci: Ekshumirano telo Davida Dragičevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sve na sud

    14. mart 2019 | 09:48

    Malo je slucajeva u svijetu gdje je otac i par propalih politicara zeljni vlasti zloupotrijebili smrt momka.Svako normalan trazi da se sazna kako je ovaj nastradao..al ovako lesinarenje nad mrtvim nije vidjeno..sad kad su se fondovi napunili para sad se uzeli azili u austriji posto je propao pokuasaj rusenje republike i drzavnog udara..zao nam je davida al ove lesinare treba na sud.

  • ....

    14. mart 2019 | 08:56

    Tužna sudbina mladog muškaraca,tragedija,al o njegovim roditeljima ne mislim više ništa lijepo.

  • Patriota

    14. mart 2019 | 09:30

    Republika Srpska mora biti iznad svega ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA