≫ 

Neodgovorni otac ostavio dete od 18 meseci samo u kabini traktora u pokretu: "Ponosni tata" snimao kako mališan "vozi" (VIDEO)

Apelujemo na roditelje da dobro razmisle svaki put pre nego što nesvesno ili nesavesno stave svoje dete u rizičnu situaciju

  • 6

Alarmantan snimak na kom se vidi dete, koje ima 18 meseci, i sedi samo u kabini traktora u pokretu, dok ga otac koji ide pored vozila snima, zgrozio je veliki broj ljudi. "Ponosni tata" iz Požege u Hrvatskoj snimak je okačio na jednoj Fejsbuk stranici.

Dok je mališan bio sam u kabini, traktor je bio u pokretu, a vrata su bila otvorena. Dete je kroz njih moglo da ispadne i da padne pod točkove traktora. U najmanju ruku bilo bi teže povređeno...

Video traje oko 20 sekundi. Za to vreme dete je bilo nezaštićeno i nije bilo vezano. Ne zna se koliko dugo je, pre snimanja, kao i posle, sam sedeo u kabini.

Na snimku se vidi da se dete drži za volan i da ga pomera.

Dete od 18 meseci samo sedi u kabini traktora u pokretu Printskrin: Youtube

Nije poznato da li ovaj model traktora ima opciju automatskog navođenja, pa na njegovo kretanje ne utiče pomeranje volana. Ali, bez obzira na to, rizično je da dete uopšte bude u blizini ovako opasne mašine.

NEODGOVORNO PONAŠANJE RODITELJA I PORODICE

- Pre dva dana, u selu Đakus kod Žitorađe u Srbiji povređeno je dvogodišnje dete, kada ga je pregazio traktor. Prednja guma traktora je prešla preko leđa i leve dečakove noge.

Nesrećan slučaj se desio u dvorištu porodične kuće. Dete je bilo napolјu, a deda je upalio traktor i počeo da se kreće, pa nije video unuka.

- Jedno desetogodišnje dete je poginulo, a dvoje je teško povređeno u nesreći koja se dogodila u julu 2018. godine u njivi blizu Velesa, gradića u centralnoj Makedoniji.

Četvoro dece, dvoje uzrasta 10 godina, jedan osmogodišnjak i jedan petogodišnjak su se nalazila u improvizovanoj metalnoj korpi prikačenoj za traktor "IMT 542", sa kojim je upravljao S.S. (18) iz sela Buzalkovo. Mladić je zaustavio traktor u njivi i sišao sa njega, dok su deca ostala da ga čekaju u metalnoj korpi. U jednom trenutku traktor je krenuo nizbrdo, a od truckanja su dva deteta, od 10 i 5 godina ispala iz metalne korpe, zadobivši teške telesne povrede, dok su druga dva deteta lakše povređena.

- U junu 2018. godine jedan otac je svom maloletnom sinu prepustio volan kola na auto-putu Beograd-Niš. U jednom trenutku dete je, čak, selo ocu u krilo.

Deca bezuslovno veruju svojim roditeljima. Nažalost, ima onih koji njihovo poverenje zloupotrebljavaju i životno ih ugrožavaju, tako što ih, na primer, stave za volane vozila.

Pozivamo sve roditelje da dva puta razmisle pre nego što stave dete na mesto u vozilu, gde im nije mesto.

VIDEO: Stavio dete za volan na auto-putu, a snimatelj umirao od smeha

(I.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA