≫ 

David je izmasakrirao trudnu Kristinu, a sad traži da mu se smanji kazna: Kad god čujem pesmu koju smo voleli, dao bih svoj život da vratim njen

David Komšić je 88 puta nožem ubo i isekao bivšu devojku. U trenutku napada bila je trudna s drugim muškarcem

  • 10

Vrhovni sud raspravljao je danas o žalbi Davida Komšića na presudu kojom je dobio 30 godina zatvora zbog ubistva Kristine Krupljan.

Komšić se na raspravu o žalbama javio videolinkom iz zatvora u Lepoglavi. Slušao je sat vremena, dok je sudija obrazlagala presudu nepomično gledajući u pod, a nakon toga se on obratio sudskom veću.

- Poštovani sude, ja sam odmah kad sam došao sebi i shvatio što sam uradio tražio od oca da me vozi u policiju gde sam sve priznao, a to sam i ponovio na Tužilaštvu i rekao da mi je žao i da se kajem zbog toga što sam učinio. Još kao dete sam imao psihičkih teškoća koje su utvrđene. Zbog toga sam se lečio u BiH.

Kristina je bila trudna kada je ubijena Foto: Privatna arhiva, Youtube/Dalicom TV/Vijesti.hr

Ja sam o tome govorio i sudskim veštacima, međutim sud tome nije pridao nikakvu važnost. U tom momentu kad sam to počinio, nisam imao ni 20 godina. Žao mi je, žao mi je porodice pokojne Kristine, svoje porodice koja takođe snosi posledice.

Žao mi je što sam Kristini i njenom detetu oduzeo pravo na život. Sa njom sam proveo pet najlepših godina svog života. Ne prođe ni dan da je se ne setim. Setim je se svakog jutra, svakog dana i svake večeri pre nego što odem na spavanje. Kad god čujem pesmu koju smo voleli ili se setim filma koji smo gledali zajedno, dao bih svoj život da vratim njen - rekao je Komšić i dodao da bi i njoj hteo da poruči koliko ga je sramota i koliko se kaje zbog svega.

Nakon Komšićeve izjave predsednik sudskog veća pitao ga je ima li šta da doda, na šta je rekao da nema.

Na sednici su uz petočlano sudsko veće bili i Komšićev branilac Veljko Miljević, njegova majka Olivera, kao i Kristinina majka Vesna Krupljan, njena adokatica Marieta Pavlović, kao i mediji.

Žalbe na presudu uložilo je Županijsko državno tužilaštvo, advokat Miljević, roditelji Davida Komšića, ali i lično Ivo Komšić i David Komšić. O žalbama će raspravljati Vrhovni sud, a odluku će doneti kroz mesec-dva.

David Komšić je 88 puta nožem ubo i isekao bivšu devojku. U trenutku napada bila je trudna s drugim muškarcem.

VIDEO: Ovako je ubica Čaba Der uhapšen u Češkoj:

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA