Mala Mila (2) digla zemlju na noge: Porodica prodala sve što ima za njeno lečenje koje košta 3 miliona dolara, ali nisu još ni blizu cilja

Devojčica boluje od leukemije, a jedina nada za izlečenje joj je bolnica u Filadelfiji

  • 5

Mila Rončević iz Rijeke ima dve godine i umire od leukemije. Skupa bolnica u Filadelfiji jedina joj je nada. Porodica u roku od nekoliko dana mora da skupi 2,8 miliona dolara kako bi devojčica mogla da ode u Ameriku, na lečenje koje joj predstavlja jedinu šansu za život. Rizik je ogroman, a cela zemlja udružila se da pomogne devojčici.

Marin Rončević, Milin otac, počeo je pre dva dana da skuplja novac. U prikupljanju sredstava pomaže mu majka Hrabrog lava, pokojne Nore Šitum. Na svom Fejsbuk profilu objavio je molbu za pomoć.

Iako je prva procena bila da su troškovi lečenja oko milion dolara, ta brojka je porasla na nešto manje od tri miliona dolara.

"Dragi rođaci i prijatelji,

Ovo je Mila Rončević, moja i Sanjina mlađa ćerka. Mila ima nepune 2 godine i već se godinu dana bori s leukemijom (akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7). U Evropi uspešan nastavak lečenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je lečenje u Dečjoj bolnici u Filadelfiji. Troškovi lečenja su vrtoglavi, procenjuju se na oko 1.000.000,00 USD. (Tačan iznos kroz dan dva, čekamo) - napisao je.

Slomljen otac rekao je novinarima portala Index kako nema šanse. Nekoliko minuta pre poziva, javili su mu iz bolnice kako će troškovi premašiti njegova očekivanja. Marin i njegova porodica su dotada pretpostavljali da će cena iznositi oko milion dolara.

U neformalnom razgovoru s finansijskom direktorkom bolnice i koordinatorkom lečenja njegove ćerke, saznao je kako će cena lečenja iznositi između 2,7 i 2,8 miliona dolara. Ako plate u gotovini i ako ih ne pokrije osiguranje, odobren im je popust do 20 posto.

Marin prodaje porodičnu kuću. Njegovi roditelji prodaju vikendicu. Njihovi roditelji i rođaci predali su svoje životne ušteđevine. Ličnim sredstvima uspeli su da skupe skoro pola miliona evra.

Devojčici je pre godinu dana dijagnostikovana leukemija. Na riječkoj Klinici za pedijatriju, na Odeljenju hematolgije i onkologije primila je pet ciklusa hemoterapije te nakon šestomesečnog lečenja ušla u remisiju. Bolest se pre mesec dana ponovo javila, a roditelji su, smatrajući da nastavak uspešnog lečenje više nije moguć niti u jednoj bolnici u Evropi, odlučili pokrenuti akciju putem društvenih mreža kako bi im građani Hrvatske pomogli u prikupljanju sredstava za lečenje u Americi.

Pomoći možete donacijama na račun HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - "darovanje za zdravstvene potrebe - lečenje Mile Rončević".  Model plaćanja je 99. Naziv banke: Banka Kovanica d.d. Varaždin. Svaka donacija je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inostranstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goca

    29. mart 2019 | 12:47

    Preslatka je, svu srecu i sto pre da ozdravi zelim maloj dusici!

  • Ana

    29. mart 2019 | 10:37

    Jao,strasno.Pa,dusa boli kad vidim svu bolesnu decu nasu ili regiona.Koljemo se zbog gluposti.A,realnost je da smo svakim danom sve bolesniji i bolesniji zbog zapadne pomoci i demokratije.

  • Help.

    29. mart 2019 | 10:18

    Ljudi,pomozite koliko ko moze! Budimo humani,3 mil$ je velika cifra,pomozimo im da izlece malog andjela ❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA