Stravična nesreća u Severnoj Makedoniji: migrant iz Bangladeša poginuo, 14 povređeno

Šestorica su teže povređena

  • 0

Jedan migrant iz Bangladeša je poginuo, a 14 drugih migranata je teže i lakše povređeno u bizarnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na magistralnom putu Udovo-Demir Kapija u Severnoj Makedoniji.

Samo što je počelo da se razdanjuje, policija Regionalnog centra za granične poslove Jug je u 04,30 sati na pomenutom putu blizu Vodisirske reke pronašla mrtvog S.I. ( 27 ), migranta iz Bangladeša i još 14 migranata iz Pakistana i Bangladeša, od kojih su šestorica bili teško povređeni.

Iz MUP Severne Makedonije su saopštili da su im migranti rekli da im je vozač koji ih je prevozio u jednom trenutku rekao da odmah moraju da iskoče iz vozila nizbrdo jer na putu ima policije. Prilikom skoka mladić iz Bangladeša je poginuo, dok su drugi bili lakše i teže povređeni.

Povređeni migranti su bili preneti u bolnice u Đevđeliji i Kavadarcima.

Uviđaj na mestu nesreće je izvršila ekipa iz Policijske stanice u Valandovu, a po naredbi javnog tužioca telo pokojnika je predato na obdukciju.

Iz MUP su saoptili da intenzivno rade na rasčišćavanju slučaja i pronalaženju vozača koji je prevozio migrante.

U drugom slučaju, saopštila je policija, voz je sinoć udario migranta U.Š. iz Pakistana koji se kretao prugom. Sa kolima Hitne pomoći on je iz Đevđelije odmah prebačen u kompleks klinika „Majka Tereza“ u Skoplje, ali nije poznata priroda njegovih povreda.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA