≫ 

Pobeda čoveka s velikim "Č": Roditelji male Mile objavili srećne vesti - skupljen novac za lečenje devojčice u Americi

Devojčica u utorak putuje za Filadelfiju

  • 6

Roditelji Mile Rončević iz Rijeke, koja boluje od leukemije, objavili su kako je skupljeno preko 26 miliona kuna za lečenje devojčice u Filadelfiji, daleko više od neophodnih 18 miliona kuna (2,8 miliona dolara), koliko je bilo potrebno za tretman u Americi.

- U ovom trenutku ja na računu imam 22 miliona kuna - rekao je otac Marin Rončević. A to je samo njegov žiro račun.

Roditelji devojčice održali su konferenciju za novinare na kojoj su saopštili detalje akcije koja je digla Hrvatsku na noge. Tokom konferencije, majka devojčice nije mogla da zadrži suze.

- Na deviznom računu ima preko 57.000 evra. Neću nikoga nabrajati. Ovu akciju je odneo čovek s velikim "Č". Jedno veliko apsolutno hvala. Kako ništa ne može proći jednostavno, tako smo mi danas ujutro imali malo poljuljanu veru - rekao je otac.

On je rekao kako su se u akciju uključili svi.

- Mi smo predvideli da će cifra biti oko 250-300.000 evra. Onda je ispalo da je neka prosečna cifra lečenja oko 550.000 dolara - rekao je otac koji se svima zahvalio. Onda su, kaže, preko majke od Nore Šitum došli do brojke od oko milion dolara - objasnio je on.

Rončević je onda opisao kako je tekao tok akcije.

- Unutra su se objavili apsolutno svi. Kafići u Splitu, Zagrebu, ljudi šišaju za Milu, Hrvatska se ovako nije ujedinila od Nore - rekao je otac.

Dodao je da će Mila verovatno sutra krenuti za SAD.

- Gde god se ta bitka nastavila, to će biti teška bitka. Podržite nas u molitvi. Voleo bih da se uključe i ateisti koji se ne mole, ali šalju ljubav. U njima ima više Boga nego u nekima koji ljube oltare. Ko se moli neka se moli, ko se ne moli neka šalje ljubav. Da se ova država promeni. Da budemo prvi, da pokažemo da se ovo može napraviti - rekao je.

- Verujem da ćemo ovu bitku privesti uspešno kraju. Tražili smo se kroz posao, hteli ovo, ono, nismo znali šta smo želeli raditi. Mi želimo vratiti uslugu hrvatskom narodu. Ovaj nas je narod zadužio. Mičite te dijaspore. Skinimo simbole i stanimo ispod zajedničkog naziva čovek - rekao je otac na kraju.

Đana Anatasovska, majka Nore Šitum, rekla je kako je na račun fondacije uplaćeno oko 3,5 miliona kuna. Dodala je da će sav novac koji ostane biti predviđen za prvo sledeće dete. Kad se to sve sabere, dođe se do cifre od preko 26 miliona kuna.

MILIN OTAC: NEMOJTE VIŠE DA UPLAĆUJETE NOVAC

Milin otac Marin je obavestio ljude da više ne uplaćuju novac.

- Ljudi, hvala. Nemojte više uplaćivati na moj žiro jer su sredstva debelo premašena i ne znam šta dalje. Zamolićemo Predsednicu i Vladu da se razlika sme neoporezivo prebaciti na sledeću humanitarnu akciju...Ne znam tehnikalije, ali molim SVE da ovo podele da se vidi. Volimo Vas, predivni ste! - objavio je Marin Rončević na Fejsbuku.

On je već ponudio da sav novac koji su on i porodica uštedeli i dobili prodajom kuće, pošto se skupilo i više nego je bilo potrebno, već danas može ići na lečenje nekog drugog.

Radi se brojci od oko 1,3 miliona kuna: 75.000 evra je ušteđevina, a za kuću je dobio ponudu pa će mu poznanik dati hipoteku od 115.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ❤❤❤

    1. april 2019 | 13:03

    Kako je lepo bi ti covek,a jos lepse od svega je saznanje da smo nekome pomogli da zivi.Malena puno srece,osmeha ti zelim.

  • Nenad

    1. april 2019 | 13:01

    Od srca, srecno!

  • Dusanka

    1. april 2019 | 15:23

    Koliko pogresno, treba da bude u necijoj glavi, da na tekst o bolesnom detetu, neko stavlja minuse?! To samo moze idiot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA