Ustaški skup u Splitu na godišnicu osnivanja HOS-a: Orilo se "za dom spremni", a skandiranju se pridružio i sveštenik

Osnivanje jedinice HOS-a obeležava se svake godine na dan osnivanja Nezavisne države Hrvatske

  • 14

Prilikom obeležavanja godišnjice Devete jedinice Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) ponovo su se čuli uzvici "Za dom spremni" tokom govora bivših komandira te jedinice, a ustaškom skandiranju pridružio se i sveštenik.

Na skupu održanom jutros ispred spomenika u ulici Ruđera Boškovića okupili su se ljudi u crnom, a sveštenik je pred molitvu pozvao na ''"stari hrvatski pozdrav", prenosi Slobodna Dalmacija.

Inače, osnivanje jedinice HOS-a obeležava se svake godine na dan osnivanja Nezavisne države Hrvatske.

Penzionisani pukovnik i bivši zapovednik 9. jedinice HOS-a Marko Skejo izjavio je da se na dan osnivanja jedinice odaje počast onima koje su ubili "zločinci koji su nosili zločinačku crvenu petokraku".

Penzionisani pukovnik i bivši zapovednik 9. jedinice HOS-a Marko Skejo Foto: Profimedia

- Antifašistička histerija kojoj svedočimo neće promeniti činjenicu da su HOS-ovci 1991. godine uz poklič ''Za dom spremni'' branili Hrvatsku, a da je armija JNA pod crvenom zvezdom bila agresor - rekao je on.

Splitska policija saopštila je da je počela da sprovodi istragu zbog uzvikivanja pokliča na skupu, za koji kažu da je ranije bio prijavljen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    10. april 2019 | 20:36

    Pa neka neko kaze da Hrvatska nije ustaska drzava, u srcu Evrope, clanica EU . To su tekovine EU , sta znaci da EU vode nacisti , cim na sve ovo sto se desava u ustaskoj Hrvstskoj ,nema reagovanja a kamoli sankcija .

  • Marko

    10. april 2019 | 16:41

    A sta ocekujete, sta da slave??? NDH napravljena genocidom, sadasnja Republika Hrvatska napravljena etničkim čišćenjem, i sta onda da slave oni, Vidovdan,ustanke,balkanske ratove,solunski front???

  • Boban

    10. april 2019 | 19:21

    A neki Srbi su i dalje „za more spremni“.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA