≫ 

Predivan susret šumara sa mečkom i njenim medvedićima: Pozirali su na putu, a onda nestali u šumi (VIDEO)

Video-zapis je objavio Jutarnji list, a inženjer je rekao da je taj susret za pamćenje

  • 2

Neobičan prizor mame medvedice i dva medvedića kako mirno šetaju putem u predelu Rušice, na području šumskog dobra Novi Vinodolski snimio je inženjer šumarstva Zoran Turk, koji je bio u redovnom obilasku terena.

Video-zapis je objavio Jutarnji list, a Turk je taj susret za pamćenje opisao rečima:

- Majka je bila vrlo pažjiva i budno je pratila medvediće s obzirom na to da su oni još bebe i polako hodaju. Zato sam i stigao sve da slikam i snimim sa sigurne udaljenosti, iz automobila - rekao je Turk.

Objasnio je da medvedice nose mlade između 28 i 32 nedelje, a rađaju se u brlogu tokom zime. Kada se rode, ove buduće moćne životinje teže svega 350 grama. S majkom provode prvu godinu života, a već idućeg proleća se osamostaljuju.

- Iako do proleća medvedići već dovoljno stasaju da mogu s majkom da napuste brlog, medvedica ih tokom toplog dela godine još podučava kako da traže hranu i priprema za snalaženje u medveđem životu. Bio je to stvarno redak prizor kojem sam imao priliku da svedočim i na tome sam im zahvalan - rekao je Turk.

VIDEO: Upoznajte medonju koji je dobio ime po fudbalskom klubu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA