≫ 

Odzvonilo diskotekama u Budvi: Radiće još samo ovu sezonu

Uklanjanje privremenih objekata u zoni morskog dobra u Budvi goruća je tema poslednjih meseci i intenzivira se približavanjem sezone

  • 7

Diskoteke na budvanskom šetalištu Maltez, Trokadero, Ambiente, Paris, Rafaelo i Majami radiće još ovu sezonu, odnosno neće biti uklonjene do oktobra, saznaje Pobjeda. Razmišlja se da se do jeseni zadrže i privremeni objekti kod pošte.

Uklanjanje privremenih objekata u zoni morskog dobra u Budvi goruća je tema poslednjih meseci i intenzivira se približavanjem sezone.

Sve je počelo kada je Ministarstvo održivog razvoja i turizma sa JP Morsko dobro, a uz saglasnost opštine Budva, donelo plan privremenih objekata za teritoriju opštine Budva za period 2019-2023, kojim je predviđeno uklanjanje svih privremenih objekata na šetalištu, uključujući i ovih šest diskoteka. Sve te objekte zakupci su trebali da uklone do kraja marta. Osnovni razlog je što se, pored tih objekata nalaze ili se grade hoteli sa četiri i pet zvezdica.

- Krajnje je neozbiljno držati ovakvu ponudu u njihovoj blizini. Svakako, jasno je da ovakva ponuda ima svoju klijentelu i Ministarstvo je spremno da, ukoliko postoji interesovanje zakupaca, sa njima i opštinom nađe novu lokaciju - saopštili su Pobjedi ranije iz MORT-a i objasnili da je predviđena zelena površina na mestu sadašnjih otvorenih šankova koji su prerasli u diskoteke.

Najavili su i projektovanje promenade od Zavale do Avale, koja je destinaciji kao što je Budva preko potrebna. Zakupci diskoteka su, nakon usvajanja plana, a uz podršku Morskog dobra, podneli MORT-u inicijativu da im se omogući da rade još ovu sezonu, jer nemaju dovoljno vremena da nađu nove lokacije.

Jedan od šest zakupaca Slaven Lekić kazao je da mu nije jasno zašto traže da se odmah uklone njihovi lokali, kad hotel koji se gradi ispred Rafaela i Maltezea neće biti završen još dve, tri godine.

- Ne postoji šansa da ove sezone nađemo nove lokacije za diskoteke, jer je za svaku neophodno po 500 kvadrata. Osim toga, niko nam nije došao sa prijedlogom za novu lokaciju. To treba da uradi opština, jer zna koje je zemljište njeno. Ovako se ne radi u normalnim državama - kazao je Lekić koji je uveren da je neostvarljiv plan MORT-a i opštine da od Budve naprave elitnu destinaciju.

Iako je Morsko dobro zvanično početkom februara pismeno obavestilo sve zakupce da objekte uklone u roku od 15 dana, to do sada nije urađeno.

Građevinska inspekcija sa izvršnom službom iz Podgorice je u sredu došla u Budvu da ukloni ostale privremene objekte u zoni morskog dobra na donjem šetalištu ispod Glavne pošte, koji nisu predviđeni planom privremenih lokacija, a zakupci se okupili kako bi sprečili njihovo rušenje.

S obzirom na to da u sredu nisu dobili asistenciju policije, inspektori su se povukli sa terena.

Sa druge strane, zakupci su ogorčeni, jer su se nadali pozitivnom ishodu ove situacije, tj. da će nastaviti sa radom makar, kako su istakli, do kraja oktobra.

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom podržavaju inicijativu zakupaca da se zadrže na tim lokacijama još ovu sezonu.

(Telegraf.rs/Pobjeda)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    13. april 2019 | 17:45

    Jooooj pa gde ce seljana iz Srbije da izlazi ako uklone taj buvljak?!Gde ce seljoberi iz Granda da pevaju i uzimaju tezge ako im sklone tih nekoliko komada!?Gde ce crnogorska mafija da valja drogu ako im odu diskoteke?Sklonice ih u neku izolovanu uvalu pa nek tamo zavijaju koliko im volja da ih ne gleda ono malo normalnog sveta koji zaluta u montenegro greskom misleci da dolazi na neko lepo more a ne u izlivenu kanalizaciju...

  • Kursumlija

    13. april 2019 | 17:12

    Kako stoje stvari nece raditi ni ove sezone.Srba sve manje ide a mislim da ne zasluzuju da im idemo jel nam zabadaju noz kada nam je najteze!!!

  • Maki

    13. april 2019 | 18:22

    Pa bolje sad nego kad krene sezona. Kako cemo sad ako je zatvore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA