≫ 

Student iz Zagreba podigao pare, porodici ostavio testament, pa nestao: Roditeljima se javljaju vidovnjaci, preklinju ga da se vrati

Prema nezvaničnim informacijama, u sredu 10. aprila, otkad se vodi njegov nestanak, u 8 sati i 20 minuta ujutro, Karlo je podigao zasad nepoznatu svotu novca sa bankomata u Zagrebu

  • 2

Zagrebački student Karlo Kurtanjek zadnji je put viđen 10. aprila u jutarnjim časovima u zagrebačkom naselju Vrbani, gde i živi. Tada je krenuo biciklom prema fakultetu na Kenedijev trg. Već šesti dan traje intenzivna potraga za njim.

Hrvatski medij "Index" nezvanično saznaje da je Karlo dan ranije, u utorak 9. aprila, ostavio testament. Ostavio je dokument u kojem piše kako svojoj porodici ostavlja imovinu koja se sastoji od novca koji je stavio na štednju. Na dokumentu stoji datum 9. april, a policija ga nije zavela kao oproštajno pismo, već kao testament.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, u sredu 10. aprila, otkad se vodi njegov nestanak, u 8 sati i 20 minuta ujutro, Karlo je podigao zasad nepoznatu svotu novca sa bankomata u Zagrebu.

Posljednji put viđen u sredu

Karlo je poslednji put viđen u sredu kako vozi bicikl prema Jarunu. Ni bicikl još nije pronađen. Karlo je vozio model crveno-sive boje.

Juče je njegova sestra Edita rekla za Index.hr kako je moguće da je na sebi imao i crni kačket sa simbolom Njujorka koju mu je poklonila druga sestra. Kačket nisu pronašli dok su pretraživali stan. Takođe, misle da je sa sobom imao i crni ranac koji je nosio na fakultet i treninge, a koji takođe nisu pronašli.

Sestra Edita potvrdila je da policija danonoćno radi na slučaju i da pregledaju račune i nadzorne kamere.

- Dobijamo dosta saveta i informacija, ali javljaju nam se i kojekakvi vidovnjaci - rekla je mladićeva sestra, pa je zamolila sve koji imaju neke dodatne informacije da se jave izravno policiji.

Policija u ovome trenutku ne otkriva mnogo, kažu kako i dalje intenzivno tragaju za nestalim mladićem, pregledaju se nadzorne kamere na različitim lokacijama u gradu ne bi li se ustanovilo kojom se rutom kretao nestali Karlo.

Foto: MUP Hrvatska

Otac: Vrati se, sine

Dnevnik Nove TV razgovarao je s njegovim ocem.

- Što se tiče konkretnih informacija, od policije nismo dobili ništa. Osim da je u toku istraga i ispitivanje i pregledanje kamera. I da je intenzivna potraga u toku. Mi nemamo nikakvu konkretnu dojavu o bilo čemu, da je negde viđen za sada. Sve je u postupku pregledanja. Nemam informaciju da je negde uočen na kamerama - kaže Karlov otac.

Kaže kako je Karla poslednji video jedan komšija, u sredu oko 8:15 ujutro. Na biciklu je otišao na fakultet. Na kraju je poslao poruku Karlu.

- Karlo, ako nas igde vidiš, hajde nam se vrati. Stvarno te željno iščekujemo - mi roditelji, sestre, naročito tvoja rođaka Veronika. Vrati se, sine - rekao je otac.

Majka: Molim sve koji nešto znaju da se jave

- Lepo molim sve građane, sve ljude dobre volje, Zagrepčane, okolinu na svim društvenim mrežama je njegova fotografija. Ako bilo šta saznaju ili imaju, molim da se jave na telefone na društvenim mrežama. Jer to je preteško i prebolno za nas sve ukućane, a pogotovo za mene kao mamu - kazala je majka nestalog mladića pre par dana za Novu TV.

Foto: MUP Hrvatska

- Obično ima mobilni telefon sa sobom. Ostavio ga je kod kuće, to nam je malo zapravo jako, jako čudno. Nije bio konfliktna osoba i bio je vrlo korektan sa svima i svi su ga voleli - rekao je otac Dubravko.

- To se nikad nije dogodilo. Dakle nikad, nikad se nije dogodilo da se on nije javio barem drugi dan do 12 sati. Sada smo već u velikoj brizi i panici - dodala je majka.

Imao je crnu jaknu i crne pantalone

Na stranici Nestali.hr piše kako je Karlo visok 180 cm, a broj stopala mu je 46. Rođen je 26. septembra 1995. godine.

U trenutku nestanka bio je odeven u crnu jaknu sa kapuljačom, crne pantalone i smeđe patike.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika delija momak

    15. april 2019 | 14:48

    Pa pogledajte kakvo ime i prezime je dobio, šta drugo da radi čovek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA