≫ 

Građani BiH se opraštaju od nastradalih radnica osnovne škole: Proglašen Dan žalosti, tuga, bol, suze i neverica na licima njihovih najmilijih

U školi gde su nastradale žene radile, danas neće biti nastave

  • 1

Građani Bosne i Hercegovine danas će na Gradskom groblju Vlakovo kod Sarajeva na večni počinak ispratiti tri radnice Osnovne škole "Kovačići", koje su tragično nastradale u saobraćajnoj nesreći na istočnom ulazu u glavni grad BiH.

Lejla Sadiković, koja je poginula u 48. godini, biće sahranjena danas na Gradskom mezarju Vlakovo u 14 sati. Istog dana, na istom mjestu, obaviće se i dženaza-namaz za tragično nastradalu Alminu Ćorović, koja je poginula u 70. godini života, kao i Minu Kadrić (58).

Na Mezarju Lipik u Bosanskoj Krupi, juče je obavljena sahrana Merime Balkić (42), tragično nastradalog pedagoda iz Osnovne škole "Kovačići" Sarajevo.

Od Merime se oprostio veliki broj građana Bosanske Krupe i okolnih mesta, a dženaza-namaz je ranije održana ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi.

U Bosni i Hercegovini je danas proglašen Dan žalosti. On se obeležava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smeštena tela državne vlasti i tela jedinica lokalne i kantonalne samouprave, kao i zgradama u kojima je sedište ili se obavlja delatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu delatnost.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe. Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku delatnost svoje programe prilagodiće obeležavanju Dana žalosti, na način da će emitovati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obeležavanju tog dana.

U Kantonu Sarajevo, u osnovnom obrazovanju danas će se odvijati redovna nastava, sem u OŠ "Kovačići" gde neće biti nastave.

Komemorativna sednica ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će se održati sutra u sali Skupštine Kantona Sarajevo. U OŠ "Kovačići" od juče je postavljena Knjiga žalosti.

Podsećamo, u petak su četiri uposlenice ove škole poginule na putu Sarajevo - Pale kada je automobil u kojem su se nalazile sleteo u provaliju u kanjonu Miljacke.

(Telegraf.rs/Radio Sarajevo/Foto: Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    16. april 2019 | 12:34

    Svaka vama cast, vi svoje gradane postujete, kod nas kad izginuse onoliko ljudi u busu u Donjem Megurovu dan zalosti je bio samo u Nisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA