Osnovci sekli vene zbog opasnih internet igara "Momo" i "Plavi kit": Smrtonosni izazov u Bitolju (VIDEO)

Direktor osnovne škole je čuo da je ova pojava među đacima u Bitolju masovna, ali sa sigurnošću to nije mogao da potvrdi

  • 2

Internet igre "Momo" i "Plavi kit" mogle su biti kobne za četvoro učenika Osnovne škole "Kole Kaninski" u Bitolju, gradu na jugu Severne Makedonije. Odgovarajući na izazov ovih opasnih igrica, oni su se povredili, tako što su presekli sebi vene, saznaje skopska televizija 24.

Broj dece u Bitolju koji su se odazvali izazovu ovih igara je daleko veći. Direktor Osnovne škole "Kole Kaninski", Zoran Mirčevski je potvrdio da se desio ovaj nemio slučaj. Kaže, sve se desilo van škole, a o tome je informisan MUP i roditelji učenika.

- U našoj školi je bilo četiri slučaja samopovređivanja učenika koji su se isekli po rukama igrajući igre "Momo" i "Plavi kit". To se desilo van škole, ali smo mi kao obrazovna ustanova preduzeli odgovarajuće mere. Učenici i njihovi roditelji su hitno pozvani na razgovor, a slučaj je prijavljen policiji i Centru za socijalni rad.

Printskrin: Youtube

Zajedno sa pripadnicima MUP smo napravili proveru u učionicama i kod jednog osnovca smo našli nož - rekao je za TV 24, direktor OŠ "Kole Kaninski", Zoran Mirčevski.

On je čuo da je ova pojava među đacima u Bitolju masovna, ali sa sigurnošću to nije mogao da potvrdi.

Nakon ovog nemilog događaja, roditelji đaka u svim osnovnim školama u Bitolju su upozoreni na opasnost koja može da se desi njihovoj deci ako igraju ove igrice.

Foto: Twitter/@Zvezdniy1

Igrajući onlajn igricu "Plavi kit" veliki broj dece u svetu je do sada izvršio samoubistvo. Novija igrica "Momo" se širi preko aplikacije Vatsap. Namenjena je najmlađim korisnicima, a posledice mogu biti i samoubistvo.

Priča počinje nakon uspostavljanja kontakta sa Momom, likom zastrašujućeg izgleda i krupnim očima. Kada stupe u kontakt sa Momom, dobiju seriju izazova, a ukoliko ih odbiju, slede kazne i dobijaju preteće i uznemiravajuće telefonske poruke i fotografije.

Pogledajte video:

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    16. april 2019 | 16:21

    Zar ta deca nemaju roditelje ili su i oni hipnotisani Parovima i ostalim rijalitijima.

  • Yas

    17. april 2019 | 00:14

    Da covek zna gde ce pasti on bi seo ne okrivljujte roditelje ko zna sta nas sve ceka u buducnosti sa nasom decom i unucicima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA