≫ 

Potraga za nestalim studentom (23) iz Zagreba i dalje traje: Policiju svaki trag vodi u slepu ulicu, otac moli sina da se vrati kući

Roditelji veruju da će uspeti da pronađu svog sina

  • 1

Sedmi dan nakon što je nestao, nastavlja se policijska istraga povodom nestanka zagrebačkog studenta Karla Kurtanjeka. Posljednji put 23-godišnjak je viđen u sredu 10. aprila kako biciklom ide prema Jarunu sa zagrebačkih Vrbana.

Kako je Index.hr juče objavio, prilikom pretraživanja stana porodice Kurtanjek nađen je testament koji je Karlo dan pre nestanka ostavio roditeljima. Popisao je šta poseduje, a reč je o novcu i deonicama, pa je napisao da sve ostavlja ocu i majci. Taj testament je i potpisao, a napisao je i datum te vreme njegovog sastavljanja. To jutro kada je nestao, sa bankomata u kraju podigao je još nepoznatu svotu novca i odjurio na biciklu.

Nove informacije o policijskoj istrazi o nestanku Karla Kurtanjeka

Istražitelji su, objavio je Dnevnik Nove TV, potvrdili da su ponovno pretražili područje oko jezera Jarun i da su proveravali sve nadzorne kamere na području iz smera Vrbana prema centru grada. Svaki trag koji su istražitelji dosad pratili odveo ih je u slepu ulicu.

Za Novu TV istragu je prokomentarisao Željko Pul, bivši šef Odseka za potrage PU zagrebačke.

- Ako nisu utvrdili uzrok ili razlog nestale osobe, moraju da se vrate na početak, bez toga nema ozbiljnog daljeg traganja - rekao je o policijskoj potrazi Pul.

Mogući razlozi nestanka

Iskusan kriminolog koji je bio upravo na čelu policijskog odeljenja za potrage rekao je koji bi mogli da budu razlozi ovakvih nestanaka.

Foto: MUP Hrvatska

- Narušeni odnosi unutar porodice, finansijski problemi, avanturizam, psihički problemi i bolesti i stotinu dragih razloga - objasnio je.

Istakao je da se, ako porodica ne može da da korisne informacije, policija može osloniti na druge izvore.

- Policija ima na raspolaganju i druge osobe od kojih može dobiti konkretnije, čak nekada i korisnije informacije nego što može dati porodica - rekao je. Objasnio je i koji je proces sada pred policijom.

Šta je sada pred policijom?

- Morate locirati zadnje mesto gde je osoba bila u gradu u kojem je prijavljen nestanak. Krenete redom, od javnih površina na kojima su postavljene kamere, nadležne institucije nekada bez naloga ili sa nalogom daju snimke sa nadzornih kamera koje koristite i dalje krećete prema podacima koje možete dobiti sa tih kamera - kazao je Pul.

Odgovorio je i na pitanje da li veruje u srećan kraj.

- Apsolutno verujem u srećan kraj, to je posao kriminologa da veruje u uspešnost mera koje preduzima - kazao je.

U trenutku nestanka Karlo je bio odeven u crnu jaknu s kapuljačom, crne farmerke i smeđe patike.

Foto: MUP Hrvatska

Potresna poruka oca: "Vrati se lepo kući"

I Karlova porodica moli za pomoć građane koji imaju sigurne i proverene informacije koje bi im mogle da budu korisne. Imaju i poruku za Karla.

- Karlo, to nije agonija, to je nekakvo ne preživljavanje nego životarenje. Životarenje. Svi smo pogođeni sa tim. Tvoja mama Jasna, sestre Edita, Dorotea, sestričina Veronika koju jako voliš. I daj, bilo gde da si, daj lepo se vrati kući, precrtaćemo celu priču i idemo dalje - potresna je poruka oca Dubravka upućena sinu koju je izrekao na ivici suza.

Iako ga bezuspešno traže već nedelju dana, veruju da će im se Karlo vratiti.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    17. april 2019 | 09:41

    Samo da je ziv i zdrav,pa da se vrati,ostalo se da popeglati!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA