Malena Mila u bolnici proslavila 2. rođendan: Porodica otkrila kako devojčica podnosi terapije

U bolnici se sa roditeljima nalazi od 3. aprila

  • 5

Mila Rončević iz Rijeke, koja je digla Hrvatsku na noge, napunila je juče dve godine u dečijoj bolnici u Filadelfiji. Devojčica je za sada prošla tri doze hemoterapije i lečenje ide po planu.

Mila je dobrog raspoloženja i dobro podnosi terapije, saznao je Jutarnji list iz kruga porodice. Iduće nedelje trebalo bi da prođe nove preglede pa će se nakon toga videti kakvo je stanje.

- Ono što vam mogu reći je da terapija ide prema planu i onako kako se planiralo od početka. Sretan sam što Mila sve to jako dobro podnosi, dobre je volje, energična i mi smo uvereni i nadamo se daljem napretku i boljitku - rekao je Milin deda Vladimir, prenosi 24sata.hr.

Devojčica koja je digla zemlju na noge Foto: Facebook/Marin Rončević

Da podsetimo, Mila Rončević je 3. aprila s roditeljima stigla u bolnicu u Filadelfiji, gde ju je dočekao lekarski tim na čelu s doktorom Aplencom, ekspertom za redak oblik leukemije od kojeg je Mila obolela.

Zahvaljujući apelu porodice upućenom preko Fejsbuka, vest o Milinoj bolesti i novcu potrebnom za lečenje u Americi se proširila u celoj Hrvatskoj, a dobri ljudi iz zemlje, ali i inostranstva uplaćivali su donacije.

Za Milu je prikupljeno više od 3,5 miliona evra, što je daleko premašilo cifru koja je bila potrebna za njeno lečenje u Filadelfiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    17. april 2019 | 11:55

    Duso,srecan rodjendanko.Zelim ti da sto pre ozdravis I sto pre nastavis svoje detinjstvo u osmehu i sreci.

  • PRC

    17. april 2019 | 15:37

    Hrvati, muslimani iz Bosne i šiptari kada su tražili da nas NATO bombarduje mislili su da će samo srpska deca patiti od američkog uranijuma.

  • Andjelija

    17. april 2019 | 11:34

    Mila,brz oporavak I puno,puno srece!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA