≫ 

Uhapšen crnogorski Eskobar sa 807 kilograma kokaina: Droga je stigla iz Venecuele!

Prilikom hapšenja kod njega je pronađen pasoš Južnoafričke Republike

  • 12

Podgoričanin Marko Božović uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u švercu 807 kilograma kokaina iz Venecuele u Evropu, piše Dan.

Prilikom hapšenja, kako Dan saznaje, kod njega je pronađen pasoš Južnoafričke Republike.

Tamošnja policija ispituje da li ovaj slučaj ima veze sa zaplenom 840 kilograma kokaina koji je u septembru prošle godine pronađen na jednoj jahti u Portugalu.

Odmah po zapleni narkotika uhapšene su četiri osobe, među kojima i dvoje državljana Crne Gore.

Višemesečna istraga tamošnje policije ukazala je na sumnju da je u dogovoru oko šverca kokaina učestvovalo još lica. Ne isključuje se mogućnost da je i Božović deo iste kriminalne grupe, koja je sa više prevoznih sredstava pokušala da prokrijumčari tovare od po 800 i više kilograma kokaina. Droga je tada otkrivena na jednoj jahti u Atlantiku.

Portugalska policija saopštila je tada da je tokom pretresa plovila zaplenjeno 840 kilograma kokaina. Tada je saopšteno da je u poslednja tri meseca portugalska policija na moru zaplenila više od 10 tona droge, zbog čega se proverava povezanost nekoliko slučajeva.

Kada je zaplenjen kokain, uhapšena su dva muškarca i dve žene koji su bili na jahti. Oni su sumnjičeni za krijumčarenje kokaina sa Kariba u Evropu.

VIDEO: Dva Srbina u rumunskom zatvoru zbog učešća u međunarodnom švercu narkotika

(Telegraf.rs/Dan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PLAVAC

    18. april 2019 | 10:10

    1,5g po stanovniku CG.

  • AHAB

    18. april 2019 | 10:18

    MA,JEL MOGUĆE... JEL SU TI JUNACI, KAO ONI SINOĆ NA BASKETU...TO IM JE IZGLEDA GENETSKI ...TA HRABROST....PA,ŠTO JE U HAGU NE POKAZAŠE.....NEGO, SLOBA KAŽE,NEMOJ TI MOMO,IĆI ĆE ŠAJA

  • Aga

    18. april 2019 | 09:52

    Pa nije mnogo...to je manje od 1 tone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA