≫ 

Crnogorska policija pronašla drogu na školskom brodu: Ronioci pretražuju more, kriminalci planirali da krstarenje iskoriste za prevoz robe

Na licu mesta je i vojna policija

  • 3

Crnogorska Vojna policija pronašla je tokom pregleda školskog broda "Jadran" više desetina kilograma materije, a sumnja se da je reč psihoaktivnim supstancama. Ronioci su na licu mesta i pregledaju podvodno trup broda.

Ministarstvo odbrane Crne Gore sumnja da su određene kriminalne grupe imale nameru da iskoriste krstarenje broda "Jadran", koje je bilo planirano za danas za sprovodenje kriminalnih aktivnosti, prenosi RTCG

U saopštenju se navodi da je na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odeljenja za vojno obaveštajne i bezbednosne poslove došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju nameru da za svoje aktivnosti iskoriste krstarenje školskog broda "Jadran", a u okviru praktične obuke studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora.

Na osnovu tih informacija, Vojna policija je rano ujutro izvršila pregled i pretres školskog broda "Jadran", pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je reč o psihoaktivnim supstancama. O tome su obavešteni Uprava policije i nadležno tužilaštvo, navodi Ministarstvo.

U saopštenju se navodi i da pripadnici Uprave policije i Vojne policije po nalogu ovlašćenog tužioca sprovode mere i radnje kako bi otkrili i procesuirali počinioce tog krivičnog dela.

Na licu mesta su dva džipa Vojne policije, a ronioci Pomorskog odreda MVCG zaronili su ispod "Jadrana" vezanog na Pinima, kako bi pregledali podvodni deo trupa broda i dno mora ispod broda.

Posada je na brodu, a na"Jadranu" je i komadant MVCG, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović.

Prema nezvaničnim informacijama, studenti i profesori Pomorskog fakulteta nisu se ni ukrcali niti su uneli svoje stvari na jedrenjak, pre nego sto je na njemu pronađena sumnjiva materija.

Oni su trebali da se ukrcaju na brod tek kada se on, po zvaničnoj ceremoniji ispraćaja na Pinima, prebaci na carinski vez u Porto Montenegru radi točenja goriva i obavljanja carinsko-administrativnih formalnosti pre prelaska državne granice.

Za sada je nepoznato kada će i da li će brod uopšte isploviti na planirano krstarenje, a kao mogući termin polaska pominje se 14 časova.

VIDEO: Dva Srbina u rumunskom zatvoru zbog učešća u međunarodnom švercu narkotika

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    19. april 2019 | 12:45

    Crnogorci nagrabusli kod svojih sefova albanaca.Nisu zavrsili posao kako treba.

  • Tt

    19. april 2019 | 13:06

    Drzavna zastava na drzavnom vojnom brodu. Drzavni je i posao ocigledno ...to sa kilogramima.

  • Kotor

    19. april 2019 | 12:56

    Ponos mornarice 😂 da li ce iko da reaguje,sta je sve taj brod za svojih 100njak godina dozivio,ovo stvarno nije trebalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA