Crna Gora: Fajront u kafanama u ponoć

Ovo radno vreme se odnosi na ugostiteljske objekte u stambenim zgradama

  • 6

Ugostiteljski objekti u stambenim zgradama u Podgorici radiće samo do ponoći, konačan je stav Sekretarijata za preduzetništvo, piše Dan. Ugostitelji su tražili da im se radno vreme produži za sat pa da umesto do ponoći ono bude do jedan ujutro. Međutim, Sekretarijat za preduzetništvo to ne podržava objašnjavajući zašto je to tako.

- Predlog se ne podržava jer skoro nijedan ugostiteljski objekat nema adekvatnu zvučnu izolaciju, koju treba obezbediti u postupku gradnje objekata, što u praksi nije slučaj, jer se poslovni prostori ne grade namenski, (isti su uslovi za noćni klub i za skladište). Takođe, nijedan objekat nema ugrađene limitatore jačine zvuka na uređajima sa kojih se emituje muzika, a pravilnik o graničnim vrednostima buke tek treba da počne da se primenjuje - piše u izveštaju o sprovedenoj javnoj raspravi o nacrtu Odluke o radnom vremenu.

Pravilnik o graničnim vrednostima buke tek treba da počne da se primenjuje, Foto: Profimedia/Wavebreak

Unija poslodavaca je sugerisala da treba ostaviti mogućnost privrednim subjektima, koji se bave jednostavnim zanatom da sami odrede kraće ili dvokratno radno vreme u skladu sa njihovim potrebama, što je Sekretarijat za preduzetništvo i prihvatio.

Unija poslodavaca je ukazala da je rok usklađivanja važeće odluke istekao i da predloženi nacrt najveću pažnju posvećuje trgovini i ugostiteljstvu. Takođe, iz Unije je ukazano da nacrt odluke o radnom vremenu nema predloga sa aspekta radnog vremena izvođenja radova – izgradnje objekata, kao i da korišćenje sintagme "biznis barijera" ne može biti argument kao vodič za normiranje radnog vremena, kako kome od slučaja do slučaja odgovara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA