Ubica dugo pratio Vukotića, znao mu je svaku naviku i korak: Ovo su detalji surove likvidacije oca "škaljaraca"

Toliko je dobro isplanirao svaki detalj da je policiji sada teško da mu uđe u trag

  • 14

Veselin Vesko Vukotić (57), otac Igora i Jovice Vukotića koji važe za vođe škaljarskog klana, ubijen je sinoć u Kotoru od strane profesionalnog ubice koji je do te mere dobro isplanirao zločin da je policiji sada veoma teško da mu uđe u trag, prenose crnogorski mediji.

Za sada je poznato da je ubica na glavi imao kačket, kao i saučesnika koji mu je pomogao nakon ubistva. Uprava policije je saopštila sinoć da intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja, ali nije saopštila iz kog oružja je otac Jovana i Igora usmrćen. Pobeda, pozivajući se na saznanja iz istrage, piše da je reč o automartskom oružju, a Dan da se radi o pištolju sa prigušivačem.

Način na koji je počinjen ovaj zločin upućuju na to da je ubica poznavao navike Veska Vukotića.

- S obzirom na način na koji je zločin počinjen, sve ukazuje da se radi o profesionalnom ubistvu, koje je detaljno isplanirano, a u prilog tome govori i podatak da ubica nije ostavio tragove - piše Pobeda.

Policija je odmah stigla na mesto ubistva i blokirala čitav grad. Pretresano je svako vozilo i svi prolaznici. Na više lokacija zaustavljana su sva vozila, i stvorile su se kilometarske kolone.

Ubijeni Vukotić, Foto: Marko Jovanović

Inspektori su izvodili sve osobe iz automobila, koje su detaljno pretresane, kao i vozila. Ubrzo je na mesta ubistva došla i mlađa ženska osoba, za koju se ispostavilo da je supruga Veselinovog sina Igora. Ona se kroz plač obratila policajcima: “Molim vas, mene morate da pustite da priđem, ja sam mu snaja,” piše Dan.

Iako se spekulisalo da je Veselin Vukotić “živa meta” i da mu je bezbednost ugrožena, iz policije tvrde da se on obazrivo kretao, ali da je iz kuće izlazio bez obezbeđenja.

SIN JOVICA: KLANOVI KUPUJU INFORMACIJE O MOM KRETANJU 

Sa suđenja, Foto: Marko Jovanović

Vukotićevi sinovi Igor i Jovica nisu u Crnoj Gori. Jovan je u zatvoru u Srbiji, gde služi kaznu zatvora od 15 meseci zbog falsifikovanja pasoša. On je uhapšen 10. septembra prošle godine u Antaliji, kada je kod njega pronađen falsifikovani makedonski pasoš i odmah je izručen Srbiji.

Na početku suđenja negirao je optužbe za falsifikovanje dokumenata i navode da je vođa “škaljarskog klana”. On je tada rekao da mu je bezbednost ugrožena i da policajci jednom mafijaškom klanu prodaju informacije o njegovom kretanju. Tvrdio je da mu podmeću oni koji su ubili beogradskog advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića. Crnogorski pravosudni organi ga potražuju zbog sumnje da je učestvovao u pokušajima ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe “kavačkog klana” Radoja Zvicera, i Miloša Radonjića i Vojina Stupara, pripadnika te kriminalne grupe.

Drugi sin Veselina Vukotića Igor je u bekstvu koji je optužen da je formirao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više ubistava. Specijalno državno tužilaštvo sumnja da je njegov klan sarađivao sa kriminalnim grupama koje su u Nikšiću i Albaniji formirali Ranko Radulović i Erogen Brajović.

Kotorski klanovi ranije su delovali kao jedna kriminalna grupa. Međutim, krajem 2014. godine u Valensiji je nestalo oko 300 kilograma kokaina, nakon čega je došlo do rascepa u klanu, koji se podelio na “škaljarce” i “kavčane”. Ubrzo su počela ubistva.

Rat ova dva klana odneo je više od 30 života u Crnoj Gori i Srbiji.

(Telegraf.rs/cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    21. april 2019 | 10:07

    Sto bi nas narod rekao :"Mozes kako hoces, ali ne i dokle hoces"!

  • Nikolas

    21. april 2019 | 09:57

    NIKOGA MI NIJE ZAO KO TRGUJE NARKOTICIMA I UBIJA NASU DECU I UNUCAD!!

  • Zzz...

    21. april 2019 | 10:12

    Dzabe milioni kada napred ide krstaca i panaija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA